Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ποιος κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης άφησε το banking και ασχολείται με 1000 πρόβατα!

Ποιος κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης άφησε το banking και ασχολείται με 1000 πρόβατα!
Σήμερα ο άνθρωπος των τραπεζών έκανε στροφή 180 μοιρών κάνοντας την επιλογή να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα
Ο κτηνοτροφικός τομέας κέρδισε το πρώην ανώτατο τραπεζικό στέλεχος.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις νέες δραστηριότητες του πρώην στελέχους, που είχε διατελέσει και διευθύνων σύμβουλος σε ιστορικό πιστωτικό ίδρυμα, το οποίο  σήμερα έχει  συγχωνευθεί με άλλη συστημική τράπεζα.
Ο ίδιος είχε έρθει στο παρελθόν στο προσκήνιο της επικαιρότητας,καθώς η ενασχόληση του με το τραπεζικό σύστημα τον έφεραν αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη.
Σήμερα ο άνθρωπος των τραπεζών έκανε στροφή 180 μοιρών κάνοντας την επιλογή να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα.
Η κτηνοτροφική του μονάδα βρίσκεται στο Μάνεσι Αργολίδας και σήμερα εκτρέφει 1.000 πρόβατα.
Πρόκειται για μονάδα που συνεχώς βελτιώνεται και σε μερικούς μήνες θα γίνει καθετοποιημένη μονάδα στην παραγωγής γάλακτος και του κρέατος,  αφού μεγαλώσει  στο τριπλάσιο το κοπάδι.
Το πιο εντυπωσιακό είναι το όραμα του πρώην τραπεζίτη τον ενστερνίστηκαν και τρία πρώην στελέχη της τράπεζας που συμμετέχουν δυναμικά στη λειτουργία της  κτηνοτροφικής μονάδας.
Έγκυρες πηγές λένε όμως ότι η ενασχόλησή του με την κτηνοτροφία δεν θα φέρει τα αναμενόμενα  στο πρώην τραπεζικό στέλεχος, καθώς η επιχείρηση καταγράφει ζημιές σε ημερήσια βάση καθώς τα κόστη είναι  υψηλότερα σε σχέση  με τα έσοδα που έχει η μονάδα  από την πώληση του γάλακτος.
Πάντως η δραστηριότητα του τραπεζικού στελέχους με την κτηνοτροφική  παραγωγή είναι μία πάρα πολύ καλή απάντηση στο υπάρχον πολιτικό  σύστημα  και στους πολιτικούς  που με την πρώτη ευκαιρία  παροτρύνουν τους νέους να ασχοληθούν  με τον πρωτογενή τομέα.
Όμως οι φορολογικοί συνθήκες  που ισχύουν στη χώρα  μας για τους αγρότες αλλά και τα κόστη πρώτων υλών όπως είναι οι ζωοτροφές δεν αφήνουν  περιθώρια επιβίωσης σε μία κτηνοτροφική μονάδα.
Το τραπεζικό  στέλεχος που άλλαξε επαγγελματικό προσανατολισμό,πολύ  γρήγορα  θα απογοητευθεί  λένε  κτηνοτρόφοι, που όπως λένε  οι ίδιοι  πολύ θα ήθελαν να κάνουν τον τραπεζίτη.

Νίκος  Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης