Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Egon Zehnder διαψεύδει ότι έχει «κόψει» στελέχη της τράπεζας Πειραιώς και οι περίεργες φήμες

tags :
Η Egon Zehnder διαψεύδει ότι έχει «κόψει» στελέχη της τράπεζας Πειραιώς και οι περίεργες φήμες
Η τράπεζα Πειραιώς χρειάζεται εσω τερική ηρεμία με στόχο να αντιμετωπίσει τον κοινό εχθρό... που είναι τα NPLs
Για την αξιολόγηση των 50 βασικών στελεχών της Πειραιώς – που βρίσκεται σε εξέλιξη – έχετε διαβάσει έγκαιρα από το bankingnews.
Ωστόσο εσχάτως υπάρχουν αναφορές ότι έχουν κοπεί ορισμένα στελέχη – δύο συγκεκριμένα – ενώ άλλοι μιλούν για λίστα 5 ή 6 στελεχών.
Την διαδικασία αξιολόγησης την πραγματοποιεί η Egon Zehnder και σε ερώτηση που έθεσε το bankingnews εάν έχουν κοπεί στελέχη κατά την διαδικασία της αξιολόγησης η απάντηση που λάβαμε είναι η εξής «η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται, ολοκληρώθηκε πρόσφατα το πρώτο κύμα και συνεχίζεται με τα υπόλοιπα στελέχη με στόχο να ολοκληρωθεί έως τέλη Μαΐου 2017.
Οποιαδήποτε αναφορά ότι η Egon Zehnder έκοψε στελέχη δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο».
Το bankingnews.gr πολύ έγκαιρα είχε τονίσει ότι η διαδικασία αξιολόγησης και το νέο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου θα δημιουργούσαν έντονη παραφιλολογία.
Η τράπεζα Πειραιώς χρειάζεται εσωτερική ηρεμία και το κυριότερο χρειάζεται κοινή στρατηγική ώστε να γυρίσει σελίδα.
Οι αναφορές ότι φεύγει ο ένας ή ο άλλος θα ζημιώσει την Πειραιώς προκαλώντας σοβαρή εσωστρέφεια και αναστάτωση.
Η νέα διοίκηση υπό τον Μεγάλου εύλογα θέλει να διαθέτει και στελέχη που θα φέρει από την αγορά.
Αυτό είναι εύλογο και απόλυτα θεμιτό.
Όταν όμως δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις για τα υφιστάμενα στελέχη θα μπορούσε να προκληθεί σοβαρή εσωτερική ζημία καθώς η εσωστρέφεια δεν βοηθάει, αντιθέτως μπορεί να δημιουργήσει ανασφάλεια με άκρως αρνητικές επιπτώσεις στο εσωτερικό της τράπεζας Πειραιώς.
Η αξιολόγηση πραγματοποιείται από ένα οίκο αξιόπιστο και η διοίκηση Μεγάλου δεν έχει καμία εμμονή με κανένα και διακρίνεται για την αντικειμενικότητα της.
Όμως ότι υπάρχουν κάποιοι εξωθεσμικοί που θέλουν να βλάψουν στελέχη της Πειραιώς είναι ηλίου φαεινότερο... το ερώτημα είναι εάν οι εξωθεσμικοί αυτοί μπορούν να έχουν επίδραση στις αποφάσεις.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως όχι δεν θα έχουν.

Υποσημείωση

Η τράπεζα Πειραιώς έφθασε εδώ που έφθασε να κααστεί δηλαδή η πρώτη τράπεζα απόρροια του ικανού management υπό τον Μιχάλη Σάλλα.
Δεν ήταν μόνος του όμως στηριζόταν σε πλήθος στελεχών τεχνοκρατών που ξέρουν την δουλειά.
Ο εμπλουτισμός του στελεχιακού δυναμικού από την διοίκηση Μεγάλου είναι εύλογη κάθε διοίκηση έχει το δικαίωμα να στελεχώνει την διοικητική ομάδα.
Ο Μεγάλου έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι δεν παίζει εσωτερικά παιχνίδια είναι τεχνοκράτης.
Όμως επιμένουμε σε αυτό κάποιοι εξωθεσμικοί ίσως θελήσουν να κάνουν ξεκαθάρισμα λογαρισμών.... και αυτό το ξεκαθάρισμα λογαρισμών απλά η διοίκηση Μεγάλου πρέπει να αποτρέψει και πιστεύουμε ότι θα το αποτρέψει...όπως επιβεβαιώνει η παρελθούσα εμπειρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης