Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Μιχάλης Σάλλας επανέρχεται προβάλλοντας νέο επιχειρηματικό ήθος, στηρίζεται στα δικά του λεφτά…

Ο Μιχάλης Σάλλας επανέρχεται προβάλλοντας νέο επιχειρηματικό ήθος, στηρίζεται στα δικά του λεφτά…
Η στρατηγική Σάλλα είναι πολύ διευρυμένη, ρισκάρει την προσωπική του περιουσία και δηλώνει έτοιμος να επιχειρήσει ξανά και να βρεθεί στο επίκεντρο…και του banking.
Ο Μιχάλης Σάλλας και η Lyktos Group πραγματοποιούν ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα.
Ο επιτυχημένος τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας ξεκίνησε με την Πειραιώς στο 1% και την παρέδωσε με μερίδιο αγοράς 30% πραγματοποιεί ένα ακόμη μεγάλο βήμα που ίσως είναι το πλέον σημαντικό στην μακρά τραπεζική του σταδιοδρομία.
Χτίζει μια μικρή αυτοκρατορία, δημιουργεί μια νέα εταιρία συμμετοχών ή private equity fund με μια πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα.
Ποια είναι η ιδιαιτερότητα;
Συνήθως όλοι ζητούν την στήριξη άλλων, ζητούν τα κεφάλαια άλλων για να υλοποιήσουν μεγαλεπήβολα σχέδια.
Η ανεύρεση κεφαλαίων για την μεγιστοποίηση της απόδοσης δεν είναι λάθος αλλά η στρατηγική του Μιχάλη Σάλλα είναι ένα μεγάλο μήνυμα προς όλους.
Πρώτα θα αποδώσουν τα κεφάλαια που επενδύει, θα συνειδητοποιήσει η αγορά ότι ρισκάρει τα δικά του χρήματα και όταν αυτά αποδώσουν θα μπορούσε να στραφεί στους επενδυτές για ενίσχυση και μεγιστοποίηση κεφαλαίου.
Ο Σάλλας επίσης κάνει και κάτι άλλο ακόμη πιο πρωτότυπο.
Άλλοι στην θέση του ίσως αποφάσιζαν να παροπλιστούν να επαναπαυθούν στις επιτυχίες του παρελθόντος.
Το γεγονός ότι αποφάσισε πάλι να ρισκάρει ξανά με στόχο να δημιουργήσει ένα νέο πολυσχιδή επιχειρηματικό όμιλο με τραπεζική δραστηριότητα αποδεικνύει ότι έχει ένα μεγάλο όραμα όπου η Lyktos, η Παγκρήτια και άλλες δραστηριότητες θα μετεξελιχθούν σε ένα μεγάλο project που θα έχει ουσιαστική παρέμβαση στην οικονομία.
Η επιλογή να ρισκάρει πάλι, να ρισκάρει μόνο με τα δικά του κεφάλαια και να ξαναβρεθεί στο παιχνίδι της απόδοσης και των παρεμβάσεων αποδεικνύει γιατί θεωρείται μια μεγάλη φυσιογνωμία της χώρας.
Ο Σάλλας περνάει και ένα μήνυμα για το νέο τρόπο επιχειρείν στην Ελλάδα.
Στο παρελθόν το επιχειρηματικό μοντέλο της Ελλάδος στηρίχθηκε στην ελάχιστη ίδια συμμετοχή και στην υπέρογκη δανειοδότηση.
Στο μέλλον πρώτα θα κρίνεται ο επιχειρηματίας και εν συνεχεία έχοντας έργο και αποδόσεις θα μπορεί να απευθύνεται στις αγορές.
Η στρατηγική Σάλλα είναι πολύ διευρυμένη, ρισκάρει την προσωπική του περιουσία και δηλώνει έτοιμος να επιχειρήσει ξανά και να βρεθεί στο επίκεντρο…και του banking.
Η Παγκρήτια μπορεί να φαίνεται ένα μικρό θεωρητικά project αλλά πρακτικά είναι ένα μεγάλο εγχείρημα γιατί ο απώτερος στόχος είναι η δημιουργία του 5ου πόλου στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Η απόφαση Σάλλα να ρισκάρει έχει όμως και άλλη σημειολογία.
Αποτελεί το νέο επιχειρηματικό ήθος του επιχειρηματία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης