Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Άτυπα ο Μίλης αναπληρωτής CEO στην Πειραιώς – Η διχογνωμία για τον Θωμόπουλο από ΤΧΣ… συνεχίζεται

tags :
Άτυπα ο Μίλης αναπληρωτής CEO στην Πειραιώς – Η διχογνωμία για τον Θωμόπουλο από ΤΧΣ… συνεχίζεται
Εντός του Ταμείου παραμένει η διχογνωμία για το εάν πρέπει να φύγει άμεσα ή να δοθεί σιωπηρή παράταση στον Παναγιώτη Θωμόπουλο.
Κινητικότητα επικρατεί στο banking παρασκηνιακώς ειδικά σε Πειραιώς και Εθνική τράπεζα.
Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι ακόμη δεν έχει κλείσει το θέμα του αναπληρωτή CEO στην Πειραιώς ενώ στην Εθνική μετά την αρχική ένταση…φαίνεται ότι θα δοθεί σιωπηρή παράταση στον Παναγιώτη Θωμόπουλο ώστε να μην παραιτηθεί στην Γενική Συνέλευση αλλά λίγο αργότερα.
Συγκεκριμένα
Στην Πειραιώς προσωρινά και άτυπα ανέλαβε αναπληρωτής CEO ο Η. Μίλης επικεφαλής του corporate και investment banking.
Ωστόσο ακόμη δεν έχει κλείσει το ζήτημα του αναπληρωτή CEO στην Πειραιώς.
Δεν είναι σαφές εάν θα υπάρξει τελική πρόταση στην τακτική γενική συνέλευση τέλη Ιουνίου 2017.
Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ιωάννου η οποία προέρχεται από το corporate της Εθνικής και ήταν στενή συνεργάτης του Αλέξανδρου Τουρκολιά θα μετακινηθεί στην Πειραιώς.
Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Εθνικής της είχε κάνει πρόταση να παραμείνει στην τράπεζα.
Στην Εθνική και στο ζήτημα του αναπληρωτή CEO όπως έχουμε επισημάνει προσκρούει στην άρνηση του ΤΧΣ οπότε ο προτεινόμενος αναπληρωτής CEO έχει απορριφθεί από το Ταμείο.
Για το ζήτημα του προέδρου της Εθνικής τράπεζας το bankingnews είχε πρόσφατα παρουσιάσει αναλυτικά όλο το παρασκήνιο με τον νέο διαγωνισμό όπου επιλέγησαν από το ΤΧΣ και έχουν εγκριθεί από τον SSM  ως υποψήφιοι πρόεδροι οι Γιαννόπουλος πρώην στέλεχος της Alpha bank, Κύρκος πρώην στέλεχος του ΤΧΣ και της Eurobank και Μιχαηλίδης πρώην στέλεχος διεθνούς επενδυτικής τράπεζας.
Ο Παναγιώτης Θωμόπουλος ήταν να υποβάλλει την παραίτηση του στην τακτική γενική συνέλευση της Εθνικής τράπεζας αλλά εσχάτως υπάρχουν ενδείξεις ότι το ΤΧΣ ίσως αποδεχθεί σιωπηρή παράταση.
Όμως υπάρχουν δύο στελέχη στο ΤΧΣ που ζητούν να παραιτηθεί ο Θωμόπουλος στην Γενική Συνέλευση άμεσα δηλαδή.
Εντός του Ταμείου παραμένει η διχογνωμία για το εάν πρέπει να φύγει άμεσα ή να δοθεί σιωπηρή παράταση στον Παναγιώτη Θωμόπουλο.
Οι απειλές ορισμένων στο ΤΧΣ ότι θα καταψηφίσουν στην Γενική Συνέλευση της Εθνικής φαίνεται περισσότερο ως απειλή παρά ως κεντρική στρατηγική…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης