Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και οι τραπεζίτες προάγουν την Ελλάδα διεθνώς

tags :
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και οι τραπεζίτες προάγουν την Ελλάδα διεθνώς
Η ΕΕΤ έχει αναλάβει την προώθηση των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας των τραπεζών και την προσέλκυση επενδύσεων, υλοποιώντας αυτό που κανονικά θα έπρεπε να κάνει η ελληνική ηγεσία
Πλειάδα επαφών με ξένους αξιωματούχους πραγματοποιείται το τελευταίο διάστημα με πρωτοβουλία της Ελληνικής 'Ενωσης Τραπεζών, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και άλλες συναντήσεις με ξένους τραπεζίτες και διεθνείς οργανισμούς.
Η ΕΕΤ έχει αναλάβει την προώθηση των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας των τραπεζών και την προσέλκυση επενδύσεων, υλοποιώντας αυτό που κανονικά θα έπρεπε να κάνει η ελληνική ηγεσία. 
Στο πλαίσιο αυτών των επαφών, η ΕΕΤ είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann στις 14 Ιουνίου 2017 στη Φρανκφούρτη.
Στη συνάντηση συμμετείχε η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), αποτελούμενη από τον πρόεδρό της, Νικόλαο Καραμούζη, τον αντιπρόεδρο, Γεώργιο Χαντζηνικολάου, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Bank, Αρτέμη Θεοδωρίδη και την γενική γραμματέα της ΕΕΤ, Χαρούλα Απαλαγάκη.
Η συνάντηση έγινε με αφορμή το συνέδριο της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας στην για τον εορτασμό των 60 της χρόνων.
Στην ειδικά προγραμματισμένη συνάντηση, η ΕΕΤ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Weidmann θέματα που αφορούν στην πορεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας.
«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα συνεχίσει την υλοποίηση προγράμματος πρωτοβουλιών κι ευρύτερης ενημέρωσης κρίσιμων φορέων και προσωπικοτήτων εντός και εκτός Ελλάδος, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, την προσέλκυση επενδύσεων και την παρουσίαση των δυνατοτήτων που προσφέρει η ελληνική οικονομία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΤ, κ. Νίκος Καραμούζης.
Είναι πρώτη φορά που Έλληνες τραπεζίτες, υπό την ΕΕΤ, συναντώνται με τον κεντρικό τραπεζίτη της Γερμανίας.
Η εν λόγω συνάντηση, πέρα από εθιμοτυπική, ήταν και ουσιαστική, λόγω των -κατά καιρούς- σκληρών θέσεων που έχει λάβει για την ελληνική οικονομία ο κ. Weidmann.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης