Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραβίας (Eurobank): Θετική η αξιολόγηση - Ο δρόμος για την ανάπτυξη περνάει μέσα από επενδύσεις

tags :
Καραβίας (Eurobank): Θετική η αξιολόγηση - Ο δρόμος για την ανάπτυξη περνάει μέσα από επενδύσεις
Χρειαζόμαστε έναν καταλύτη που μπορεί να είναι η ταχεία υλοποίηση των συμφωνημένων ιδιωτικοποιήσεων
Η δεύτερη αξιολόγηση αποδείχθηκε πολύ δυσκολότερη από ό,τι όλοι περίμεναν.
Η ολοκλήρωσή της, όμως, αποτελεί ένα θετικό ορόσημο.
Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Eurobank, τονίζοντας ότι μπορούμε τώρα να εστιάσουμε στον τελικό στόχο: να αφήσουμε πίσω την περίοδο της διαρκούς αβεβαιότητας και να μπούμε σε μια απαρέγκλιτη τροχιά σταθεροποίησης, με  καταληκτικό στόχο την πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές.
«Το τέλος μιας παρατεταμένης διαπραγμάτευσης και η εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ δημιουργούν ένα ευρύ χρονικό ορίζοντα, μέσα στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να κάνει βήματα επιστροφής στην ευρωπαϊκή οικονομική κανονικότητα.
Ταυτόχρονα, η συμφωνία ξεκαθαρίζει και τον οδικό χάρτη προς τα μέτρα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους καθώς και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που θα πρέπει να πετυχαίνει σταθερά η χώρα μας για ένα μεγάλο βάθος χρόνου, μέχρι το 2060.
Για να φτάσουμε στη συμφωνία αυτή, η ελληνική πλευρά έκανε όλα όσα της αναλογούσαν και της ζητήθηκαν από τους πιστωτές.
Ψηφίστηκε μια ογκώδης δέσμη μέτρων και υλοποιήθηκε ή υλοποιείται ένα πλήθος προαπαιτούμενων δράσεων που αγγίζουν όλα τα σημαντικά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.
Ας σημειωθεί ότι η δέσμη αυτή συμφωνήθηκε μετά από αίτημα της πλευράς εκείνης που έχει τις λιγότερο αισιόδοξες προβλέψεις για το μακροπρόθεσμο δυναμικό ανάπτυξης στη χώρα μας, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον επιβεβαιωθούν στο όχι μακρινό μέλλον έστω και ελαφρά βελτιωμένες επιδόσεις, τα μέτρα αυτά θα παρέχουν μεταξύ άλλων και ένα ισχυρό δημοσιονομικό μαξιλάρι έναντι οποιωνδήποτε απρόβλεπτων κλυδωνισμών.
Θα ήταν ωφέλιμο είχαμε πάρει άμεσα κάποια μέτρα ελάφρυνσης για το χρέος, θα ήταν ιδιαίτερα θετική για την οικονομία η ένταξη των ομολόγων μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Η συγκυρία δεν βοήθησε, αλλά αυτό δεν ακυρώνει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Άλλωστε, και η Κύπρος δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης, αλλά και τα ομόλογα της διαπραγματεύονται σε αποδόσεις χαμηλότερες του 3,0% και η οικονομία της γνωρίζει μια βιώσιμη ανάπτυξη.
Συνεπώς, μπορεί να μην έγινε ένα άλμα προς τα εμπρός, στο οποίο προσβλέπαμε, έγινε όμως ένα σταθερό βήμα στη σωστή κατεύθυνση, που μας επιτρέπει -και μας επιβάλλει- να εστιάσουμε στο πραγματικό ζητούμενο για την οικονομία μας που είναι η ανάπτυξη.
Ο δρόμος για την ανάπτυξη περνάει μέσα από επενδύσεις.
Η αποταμίευση στην Ελλάδα είναι η χαμηλότερη της Ευρωζώνης.
Ιστορικά, οι επιδόσεις της χώρας στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων δεν εντυπωσιάζουν.
Χρειαζόμαστε, επομένως, έναν καταλύτη που μπορεί να είναι η ταχεία υλοποίηση των συμφωνημένων ιδιωτικοποιήσεων.
Δυστυχώς καταγράφονται καθυστερήσεις.
Ευτυχώς υπάρχουν κάποια σημάδια ότι γίνεται κοινό κτήμα πόσο μεγάλο είναι το κόστος, οικονομικό, παραγωγικό αλλά και κοινωνικό, αυτών των καθυστερήσεων.
Σημειώνω το ρόλο που η Eurobank έχει ήδη παίξει και αναμένεται να παίξει περαιτέρω, είτε ως σύμβουλος του Δημοσίου ή σύμβουλος και χρηματοδότης των επενδυτών στην υλοποίηση αυτών των ιδιωτικοποιήσεων.

Το 2016, η Eurobank απέδειξε ότι μπορεί να πετυχαίνει τους στόχους της και να έχει καλές επιδόσεις όταν οι εξωτερικές συνθήκες δεν είναι εντελώς απαγορευτικές.
Σε μια χρονιά που δεν είχαμε ανάπτυξη, αλλά διατηρήθηκε ένα περιβάλλον σχετικής σταθεροποίησης, η Τράπεζα επέστρεψε στην κερδοφορία, για πρώτη φορά μετά το 2010.
Η επιστροφή στην κερδοφορία είναι ένα πραγματικό ορόσημο για την Τράπεζά καθώς ο τρόπος με τον οποίο επιτεύχθηκε ενισχύει την πεποίθησή μας ότι η Eurobank βρίσκεται στο σωστό δρόμο.
Τα κέρδη προήλθαν από τη βελτίωση όλων των γραμμών των αποτελεσμάτων χρήσεως.
Το 2016 ήταν η πρώτη χρονιά από την έναρξη της κρίσης που το αποτέλεσμα ενίσχυσε τα κεφάλαιά μας κατά 70 μονάδες βάσης, στο 13,8% (fully loaded Basel III CET1).
Με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2017, ο δείκτης αυτός ενισχύθηκε με επιπλέον 10 μονάδες βάσης, στο 13.9%, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί για το σύνολο του έτους, ενώ ο συνολικός δείκτης CET1 διαμορφώθηκε στο 17.3%.
Η ιδιαίτερη σημασία των αποτελεσμάτων του 2016 είναι ότι παρέχουν τη σταθερή βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε με ασφάλεια, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία τα επόμενα βήματα για το μέλλον της Eurobank.
Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τόκους βελτιώθηκαν κατά 5,8%, τα έσοδα από προμήθειες αυξήθηκαν κατά 22%, περίπου, τα λειτουργικά κόστη μειώθηκαν κατά 4% σε επίπεδο Ομίλου και 5,5% στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η άνοδος κατά 27%, στα βασικά έσοδα προ-προβλέψεων, ενώ οι προβλέψεις μειώθηκαν σε €775 εκ., με αποτέλεσμα τα κέρδη μετά από φόρους να διαμορφωθούν σε 230 εκ. ευρώ., αξιοσημείωτα σε απόλυτα μεγέθη και τα υψηλότερα της αγοράς.
Στις συνθήκες του 2016, αυξήσαμε τις καταθέσεις μας κατά €1,3 δις. στην Ελλάδα και €2,6 δισ. σε επίπεδο ομίλου, βελτιώνοντας το δείκτη δανείων προς καταθέσεις από 127% το 2015 σε κάτω από 115%.
Συνολικά, πετύχαμε να μειώσουμε την εξάρτηση από τον ELA κατά €8 δισ., περίπου, ή ποσοστό 40%.
Από τα €230 εκ. των κερδών, τα €45 εκ. προέρχονται από τις διεθνείς μας δραστηριότητες τις οποίες θεωρούμε σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Eurobank για το μέλλον. Χάρη στην ανακεφαλαιοποίησή της αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια το 2014 και 2015, η Eurobank έχει την δυνατότητα να διατηρήσει μια ουσιαστική περιφερειακή παρουσία, με έμφαση στις αγορές που έχουμε επιλέξει ως στρατηγικής σημασίας για την Τράπεζα, περιλαμβανομένης της Κύπρου και της Βουλγαρίας.
Το 2016 οι οικονομίες των χωρών όπου δραστηριοποιούμαστε παρουσίασαν γενικά θετική εικόνα, η οποία αναμένεται να παραμείνει έτσι και τα επόμενα χρόνια.
Χάρη στο διεθνές δίκτυό μας μπορούμε να παρέχουμε, ιδιαίτερα στις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις, υπηρεσίες που υπερβαίνουν τον ανταγωνισμό στην ελληνική αγορά. Οι διεθνείς δραστηριότητες θα εξακολουθήσουν να έχουν μια διακριτή και σημαντική συνεισφορά στα αποτελέσματα της Τράπεζας σταθερά και σε βάθος χρόνου.
Η συμφωνία στην οποία έχουμε καταλήξει με τις ρυθμιστικές αρχές για τον περιορισμό του διεθνούς αποτυπώματος του Ομίλου υλοποιείται εντός χρονοδιαγράμματος.
Το 2016 ολοκληρώσαμε τη διαδικασία αποεπένδυσης από την Ουκρανία, ενώ ξεκινήσαμε τη διαδικασία διερεύνησης των στρατηγικών επιλογών για την Bancpost, την τράπεζά μας στη Ρουμανία.
Με την ολοκλήρωση των κινήσεων για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί, θα μπορούμε να εστιάσουμε στην ανάπτυξη των εργασιών μας στις άλλες χώρες. Στη Βουλγαρία, η Postbank είναι η πέμπτη τράπεζα στη χώρα, στην Κύπρο, η Eurobank Cyprus σημειώνει εντυπωσιακή βελτίωση μεγεθών χρόνο με το χρόνο, η Eurobank Private Bank, Luxembourg έχει  σταθερές επιδόσεις, κάτι που ισχύει και για τις δραστηριότητές μας στη Σερβία.
Παρά τη σαφώς βελτιωμένη εικόνα, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις.
Το σημαντικότερο ασφαλώς πρόβλημα είναι το ύψος του αποθέματος μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής ότι και στο κείμενο της χθεσινής απόφασης του Eurogroup γίνεται ειδική αναφορά στο θέμα των κόκκινων δανείων.
Στο πρόβλημα αυτό εστιάζουμε τις προσπάθειές μας και το έχουμε ιεραρχήσει ως απόλυτη προτεραιότητα για την Τράπεζα.
Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στο τέλος του 2016 ήταν 45,2% και ο αντίστοιχος δείκτης κάλυψης 50,7%.
Οι επιδόσεις το 2016 ήταν ικανοποιητικές στον τομέα αυτό, ιδιαίτερα στο 2ο εξάμηνο του έτους. Το 4o τρίμηνο του 2016 ήταν το πρώτο τρίμηνο που η  ροή νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) ήταν αρνητική.
Περαιτέρω, σε επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL), το 2016 ήταν η πρώτη χρονιά κατά την οποία μειώθηκε το απόλυτο ύψος τους.
Ωστόσο, η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης είχε αρνητικό αντίκτυπο και επηρέασε το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου του 2017, η ροή νέων NPEs παρέμεινε αρνητική ενώ το υπόλοιπο των μη εξυπηρετούμενων ανοίγματων μειώθηκε κατά 290 εκ. ευρώ, αποτέλεσμα που είναι σε συμφωνία με τον αντίστοιχο στόχο που έχει υποβληθεί στο SSM.
Η Eurobank έχει δεσμευθεί έναντι του ευρωπαϊκού εποπτικού μηχανισμού (SSM) για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων για τη μείωση των NPEs κατά 40% περίπου, σε βάθος τριετίας, δηλαδή έως και το 2019. Η επίτευξη των στόχων για το 2017, συνιστά  βασική δέσμευση της Διοίκησης.
Επιτρέψτε μου να σας περιγράψω συνοπτικά τις βασικές αρχές με τις οποίες κινούμαστε στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Πρώτον, πιστεύουμε ότι οριζόντιες λύσεις δεν υπάρχουν.
Εφαρμόζουμε μια σειρά από διαφορετικές λύσεις ανά περίπτωση.
Σε αυτές περιλαμβάνονται αναδιαρθρώσεις, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε πελάτη, ιδιώτη ή επιχείρησης, ρευστοποιήσεις εξασφαλίσεων, κατά προτίμηση με συναινετικό τρόπο, μερική άφεση χρέους, όπου αυτή είναι απαραίτητη και δικαιολογείται, καθώς και πωλήσεις χαρτοφυλακίων σε τρίτους.
Ήδη προχωρούμε με γρήγορα βήματα και παράλληλα σε όλα τα παραπάνω πεδία.
Δεύτερον, δίνουμε έμφαση στο ζήτημα των επιχειρηματικών δανείων.
Υπάρχουν σοβαρές ανακατατάξεις, τις οποίες έχουμε ήδη δει να συμβαίνουν σε ορισμένους κλάδους  και να εκτυλίσσονται σε άλλους (π.χ. ΜΜΕ, τουρισμός, τρόφιμα, εμπορία αυτοκινήτων). Η εκτεταμένη αναδιάρθρωση θα επεκταθεί στο σύνολο της οικονομίας, καθώς θα ξεκαθαρίζει σταδιακά το τοπίο και θα φαίνεται ποιές επιχειρήσεις μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στο νέο περιβάλλον. Συνολικά, αυτό είναι μια θετική εξέλιξη για την οικονομία.
Είναι θετικό ότι το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει βελτιωθεί σημαντικά ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες – κάτι που επισημάνθηκε ρητά και από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, με ειδική αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας μιας ενεργού δευτερογενούς αγοράς για τα δανειακά χαρτοφυλάκια και στο νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Ιδιαίτερα ο τελευταίος, παρέχει νέες δυνατότητες καθώς για κάθε οφειλέτη γίνονται πλέον γνωστές οι συνολικές υποχρεώσεις του προς το Δημόσιο, τράπεζες, προμηθευτές κλπ, αλλά και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων σε όλο το τραπεζικό σύστημα, ενώ σε οποιαδήποτε αναδιάρθρωση συμμετέχει για πρώτη φορά και ο ευρύτερος Δημόσιος τομέας.
Βέβαια, η υλοποίηση του στην πράξη αναμένεται να απαιτήσει χρόνο και να αποκαλύψει τυχόν δυσλειτουργίες του που θα χρήζουν βελτίωσης.
Περαιτέρω, ο νόμος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς θα επιτρέψει στη Eurobank να κινηθεί ταχύτερα εναντίον των στρατηγικών κακοπληρωτών που εκμεταλλεύονται το σημερινό καθεστώς σε βάρους του κοινωνικού συνόλου.
Με βάση τα παραπάνω αλλά και τις μεθόδους που παρέχει πλέον ο πτωχευτικός κώδικας επιχειρήσεων που έχουν εφαρμοστεί επιτυχώς σε πραγματικές περιπτώσεις, η Eurobank μπορεί να προχωρήσει στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, αποτελεσματικά.
Βέβαια, παρόλο που το θεσμικό πλαίσιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό υπάρχουν θέματα που χρήζουν βελτίωσης, όπως ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Για τις υγιείς εταιρείες, η αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού τοπίου όπως και ο αναμενόμενος αναπτυξιακός κύκλος σημαίνουν επιχειρηματικές ευκαιρίες. Βασικός λόγος ύπαρξης της Τράπεζάς μας είναι η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, η στήριξη της υγιούς, ιδιωτικής επιχειρηματικότητας.
Εστιάζουμε στη χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων με καλές προοπτικές, ιδιαίτερα σε εξωστρεφείς δραστηριότητες, γιατί αυτές θα στηρίξουν τα έσοδα της Τράπεζας στο μέλλον. Δεσμεύομαι, ότι για κάθε τέτοιο σχέδιο που υποβάλλεται, η Eurobank θα βρίσκει τον τρόπο να το χρηματοδοτήσει.
Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίσαμε την αξιοποίηση  αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς EBRD, IFC, EIB, EIF εξασφαλίζοντας πιστωτικές γραμμές €500 εκατ. συνολικά.
Την τελευταία διετία, διοχετεύσαμε τη ρευστότητα αυτή, με τους καλύτερους δυνατούς όρους, σε περισσότερες από 2.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Επιπλέον, πέρα από τη χρηματοδότηση, συνεχίσαμε να στηρίζουμε ενεργά σημαντικές πρωτοβουλίες στον τομέα της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Στις πρωτοβουλίες αυτές, όπως το πρόγραμμα GO, τα Growth Awards, η Ελλάδα Καινοτομεί, κλπ, αναφέρθηκε αναλυτικά ο Πρόεδρος του ΔΣ.
Με τις ίδιες ευαισθησίες κινούμαστε στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με όλες τις δράσεις μας εστιασμένες στους νέους: το EGG, για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, η επιβράβευση της αριστείας για τους μαθητές, η υποστήριξη της προσπάθειας στον αθλητισμό, η ενίσχυση του προγράμματος «Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές».
Ένας σημαντικός κίνδυνος που διατρέχουν οι ελληνικές τράπεζες είναι να αφοσιωθούν αποκλειστικά στα μεγάλα προβλήματα που κληροδότησε η κρίση και να χάσουν το στίγμα των ραγδαίων μεταβολών που συντελούνται στο χώρο της τραπεζικής σε παγκόσμια κλίμακα.
Η τράπεζα του μέλλοντος θα είναι μια ψηφιακή τράπεζα, κάτι που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη στη στρατηγική μας.
Τα ψηφιακά δίκτυα e-banking και m-banking σημείωσαν σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης και απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις.
Η τεχνολογία αποτελεί στρατηγικό άξονα ανάπτυξης της Eurobank και γι αυτό αυξάνουμε σημαντικά τα κονδύλια που διαθέτουμε για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και τη μετάβαση στη ψηφιακή εποχή.
Η ψηφιακή εποχή έχει ξεκινήσει και επηρεάζει κυρίως τη λιανική τραπεζική, αλλά η μετάβαση δεν θα είναι άμεση και, τελικά, τίποτα δεν θα υποκαταστήσει πλήρως την επαφή του πελάτη με το προσωπικό της Τράπεζας.
Αυτό το μέλλον υπάρχει, επειδή όλοι μαζί κρατήσαμε τη Eurobank όρθια στο πλήθος των δοκιμασιών στις οποίες υπέβαλε τον οργανισμό η οικονομική κρίση.
Σε αυτή τη μεγάλη, κοινή προσπάθεια που ευοδώθηκε η συνεισφορά ορισμένων ανθρώπων υπήρξε διακριτή και ξεχωριστή.
Ο καθηγητής Γιώργος Καλλιμόπουλος ολοκληρώνει σε λίγες ημέρες μια μακρά διαδρομή συνυφασμένη με την πορεία της Eurobank, τόσο στις καλές όσο και στις δύσκολες περιόδους.
Πηγή γνώσης, άνθρωπος του μέτρου, ο κ. Καλλιμόπουλος εμπνέει το σεβασμό όλων. Γνωρίζοντας τη σεμνότητά του, παρακαλώ να τον ευχαριστήσουμε για τις πολύτιμες υπηρεσίες του με ένα θερμό χειροκρότημα.

Η αντίληψή μας για το ρόλο και την παρουσία της Eurobank στην κοινωνία και την οικονομία αποτυπώνεται στο κεντρικό μήνυμά μας: «προτεραιότητα σε εσένα».
Κάθε πελάτης μας είναι μια ατομική περίπτωση.
Από ένα ευρύτατο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών, τα στελέχη μας επιλέγουν, προτείνουν και συνθέτουν σε συνεργασία με τον κάθε πελάτη μια λύση, μια πρόταση, που ανταποκρίνεται στις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες και προσδοκίες.
Προτεραιότητά μας σε αυτή τη φάση είναι να θέσουμε γερά θεμέλια για την Eurobank, ώστε να διασφαλιστούν οι άμεσες προοπτικές και η μακροπρόθεσμη επιτυχία της.
Βλέπουμε να ξεκινά σύντομα μια φάση ανάπτυξης. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον έχουμε όλες τις προϋποθέσεις και είμαστε αποφασισμένοι να μην φεισθούμε καμμιάς προσπάθειας για πετύχουμε ένα όραμα που είναι στόχος και δέσμευση μαζί:
•    να δημιουργούμε ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας, σε βάθος χρόνου, βάθος τραπεζικής σχέσης που να αποτελεί γι’ αυτούς - τις επιχειρήσεις και τις οικογένειές τους - αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους
•    να διαθέτουμε εργαζομένους υψηλής όπως πάντοτε επαγγελματικής επάρκειας και υπερήφανους που υπηρετούν έναν κορυφαίο χρηματοπιστωτικό οργανισμό, αλλά και μια επαγγελματική οικογένεια που ξέρουν ότι θα είναι δίπλα τους στις καλύτερες και τις πιο δύσκολες στιγμές
•    να δημιουργούμε αξία, να προσφέρουμε ικανοποιητική απόδοση κεφαλαίου, σε εσάς, τους μετόχους που μας εμπιστεύτηκαν
•    να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των οικονομιών που υπηρετούμε και να επιστρέφουμε στην κοινωνία μέρος της αξίας που δημιουργούμε μέσω δράσεων ευθύνης», κατέληξε ο κ. Καραβίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης