Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σημαντική και θετική εξέλιξη για την Alpha Bank - Αποπλήρωσε τις εγγυήσεις του Δημοσίου

tags :
Σημαντική και θετική εξέλιξη για την Alpha Bank - Αποπλήρωσε τις εγγυήσεις του Δημοσίου
H Alpha Bank δεν έχει πλέον υποχρέωση διορισμού εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της
Μια σημαντική εξέλιξη ανακοίνωσε σήμερα, 21 Ιουνίου 2017, η Alpha Bank, η οποία ενημέρωσε ότι αποπλήρωσε τη ρευστότητα που είχε αντληθεί μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η Alpha Bank γίνεται η πρώτη τράπεζα που διέκοψε τη χρήση των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 3723/2008 (Πυλώνας ΙΙ), ο οποίος είχε θεσπιστεί επί υπουργίας Γ. Αλογοσκούφη, και προχώρησε στην πλήρη αποπληρωμή της απορρέουσας ρευστότητας που είχε αντληθεί μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος.
Σύμφωνα με τις διατάξεις, με τη λήξη ισχύος των εγγυήσεων, από την ίδια ημερομηνία, η Τράπεζα δεν υπάγεται πλέον στις διατάξεις και στις σχετικές δεσμεύσεις του Ν. 3723/2008, περιλαμβανομένης και της υποχρεώσεως διορισμού εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης.
Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει παύσει από τον Απρίλιο 2014 να κατέχει προνομιούχες μετοχές της Τραπέζης εκ του άρθρου 1 του Ν. 3723/2008 (Πυλώνας Ι), συνεπεία ολοσχερούς αποπληρωμής τους, και ότι έχει ήδη ακυρωθεί το σύνολο των ειδικών τίτλων εκ του άρθρου 3 του Ν. 3723/2008 (Πυλώνας ΙΙΙ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης