Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΔΝΤ και ΕΚΤ δεν θα εμπλακούν έως το καλοκαίρι του 2018 – Σχεδιάζεται 4ετής πιστωτική γραμμή CCCL για την Ελλάδα

ΔΝΤ και ΕΚΤ δεν θα εμπλακούν έως το καλοκαίρι του 2018 – Σχεδιάζεται 4ετής πιστωτική γραμμή CCCL για την Ελλάδα
Η Ελλάδα θα έχει πιστωτική γραμμή μετά το 2018 και αυτή η CCCL θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα 4ο μνημόνιο ένα είδος μνημονίου.
Το ΔΝΤ και η ΕΚΤ δεν θα εμπλακούν έως το καλοκαίρι του 2018 στο ελληνικό πρόγραμμα, το ΔΝΤ δεν θα αλλάξει ο ρόλος του πέραν της Συμφωνίας Επί της Αρχής ενώ και η ΕΚΤ δεν θα λάβει καμία απόφαση για την ποσοτική χαλάρωση.
Πολύ αξιόπιστη θεσμική πηγή που μίλησε στο bankingnews αναφέρει τα εξής:
«Υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο για την Ελλάδα το οποίο θα αρχίσει να αποκαλύπτεται το επόμενο διάστημα.
Το σχέδιο περιλαμβάνει μια περίοδο διαφόρων φάσεων τις οποία θα ονόμαζα περιόδους δοκιμασίας για την Ελλάδα.
Η μεγάλη δοκιμασία της Ελλάδος θα είναι η 3η αξιολόγηση που θα ξεκινήσει Οκτώβριο του 2017.
Πολλοί λανθασμένα έχουν εκτιμήσει ότι η τρίτη αξιολόγηση επειδή εστιάζεται στην ανάπτυξη θα είναι σχεδόν περίπατος.
Μέγα λάθος.
Η 3η αξιολόγηση θα φέρει στην επιφάνεια δομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα, μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις δημοσίων υπαλλήλων, ειδικά μισθολόγια, το μεγαλύτερο κύμα αποκρατικοποιήσεων που θα περιλαμβάνει όλες τις ΔΕΚΟ και δημόσιες επιχειρήσεις.
Υπάρχει μια εκτίμηση ότι η 3η αξιολόγηση θα είναι πιο βαριά σε σχέση με την δεύτερη αξιολόγηση και θα χρειαστεί και αυτή μήνες για να ολοκληρωθεί.
Η 3η αξιολόγηση θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για την Ελλάδα καθώς η επιτυχία της 3ης αξιολόγησης θα δώσει την ώθηση στην Γερμανία να εξετάσει το ζήτημα του ελληνικού χρέους πιο σοβαρά.
Άρα η 3η αξιολόγηση είναι μια μεγάλη δοκιμασία για το ελληνικό χρέος.
Όμως δεν σταματάει το ελληνικό ζήτημα εκεί…
Για την Ελλάδα το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, ο SSM και άλλοι μηχανισμοί σχεδιάζουν το 4ετές πλάνο της Ελλάδος.
Το 4ετές πλάνο θα ξεκινήσει το Καλοκαίρι του 2018 και θα ολοκληρωθεί το Καλοκαίρι του 2022 δηλαδή 4 χρόνια.
Θα περιλαμβάνει μια πιστωτική γραμμή CCCL η οποία θα έχει αξιολογήσεις και θα στηρίζεται στο capital buffer περίπου 30 δισεκ. που θα απομείνει από το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.
Η Ελλάδα θα έχει πιστωτική γραμμή μετά το 2018 και αυτή η CCCL θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα 4ο μνημόνιο ένα είδος μνημονίου.
Ως προς το διάστημα Καλοκαίρι 2017 με Καλοκαίρι 2018 και τον ρόλο του ΔΝΤ και της ΕΚΤ μπορεί να ειπωθεί ότι απλά δεν θα γίνει απολύτως τίποτε.
Δηλαδή η ΕΚΤ δεν θα δώσει ποσοτική χαλάρωση στην Ελλάδα και το ΔΝΤ θα παραμείνει υπό το καθεστώς της Συμφωνίας Επί της Αρχής.
Το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα με αυτό τον ρόλο έως το Καλοκαίρι του 2018 και τότε θα αποφασιστεί εάν θα συμμετάσχει στην CCCL ή όχι.
Πάντως εάν πιθανολογούσα το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στην CCCL του διαστήματος 2018 με 2022.
Ως προς τις εκθέσεις βιωσιμότητας δεν θα αλλάξουν τα δεδομένα, το ελληνικό χρέος για το ορατό μέλλον θα παραμένει μη βιώσιμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης