Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χαντζηνικολάου (Πειραιώς): Η ανάκαμψη της Ελλάδας προϋποθέτει πολιτική σταθερότητα

tags :
Χαντζηνικολάου (Πειραιώς): Η ανάκαμψη της Ελλάδας προϋποθέτει πολιτική σταθερότητα
Υπάρχει γενικά επενδυτικό ενδιαφέρον για ελληνικά assets
«Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και σηματοδοτεί κυρίως τη δυνατότητα της χώρας να εισέλθει σε μια περίοδο ομαλοποίησης, κάτι που βεβαίως προϋποθέτει πρωτίστως πολιτική σταθερότητα».
Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γ. Χαντζηνικολάου κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, τονίζοντας ότι τα άμεσα ζητούμενα, που είναι η άρση της αβεβαιότητας και η μείωση του ελληνικού ρίσκου, ήδη έχουν αρχίσει να επιτυγχάνονται.
Μάλιστα, ο ίδιος εκτίμησε ότι αναμένει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 1% φέτος, ενώ επί τα βελτίω θα αναθεωρηθούν και άλλες εκτιμήσεις μακροοικονομικών μεγεθών.
Σύμφωνα με τον κ.  Χαντζηνικολάου, από το πώς θα τοποθετηθεί η χώρα σε αυτή τη συγκυρία και το πώς θα την αξιοποιήσει, θα καθοριστεί το μέλλον και η προοπτική της.
Η  πραγματική προσπάθεια τώρα ξεκινάει.
Ακριβώς τώρα πρέπει να εστιάσουμε τη προσοχή μας, με όλες μας τις δυνάμεις μας, στο κορυφαίο ζητούμενο που είναι η επιστροφή στην σταθερότητα, η οποία είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη.  
Τα πρώτα σημάδια από την οικονομία είναι θετικά και μας επιτρέπουν μια σχετική αισιοδοξία.
Όπως προκύπτει δε από τις συναντήσεις μας με θεσμούς και επενδυτές στο εξωτερικό υπάρχει γενικά επενδυτικό ενδιαφέρον για ελληνικά assets.
Το τραπεζικό σύστημα προετοιμάζεται σοβαρά να υποστηρίξει την προσπάθεια για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Η Τράπεζα Πειραιώς συμβάλλει, και θα συμβάλλει σημαντικά σε αυτή τη προσπάθεια», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης