Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου: Βάσει του σχεδίου Agenda 2020 η Τρ. Πειραιώς θα ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις της

tags :
Μεγάλου: Βάσει του σχεδίου Agenda 2020 η Τρ. Πειραιώς θα ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις της
«Θα συντελέσουμε στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας»
«Μετά τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup, το οικονομικό περιβάλλον αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά, επιτρέποντας στη χώρα να γυρίσει σελίδα και όλοι να εστιάσουμε στο πραγματικό ζητούμενο που είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη».
Αυτό ανέφερε ο Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κατά τη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά ότι προς αυτήν την κατεύθυνση αυτή, η Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί δυναμικά την ελληνική οικονομία.
«Στόχος μας είναι να αυξήσομε σταδιακά τις νέες χρηματοδοτήσεις από 2 δισ. ευρώ το χρόνο το 2016 σε 5 δισ. ευρώ το 2020.
Βασικά ζητήματα προς διαχείριση για το 2017 παραμένουν:
α) η βελτίωση της ποιότητας ενεργητικού, με συνεπή υλοποίηση ενεργητικής διαχείρισης στο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και χρήση νέων λύσεων σύμφωνα με το νόμο,
β) η ενίσχυση της ρευστότητας, μέσω της σταδιακής επιστροφής καταθέσεων και της μείωσης της έκθεσης στον μηχανισμό ELA και
γ) η επάνοδος σε κερδοφόρα αποτελέσματα, με συνεχή βελτίωση των πηγών εσόδων, αλλά και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας.  
Στην Τράπεζα Πειραιώς έχουμε καταρτίσει στοχευμένο στρατηγικό σχέδιο με την επωνυμία «AGENDA 2020» και όραμά μας είναι να εξελιχθούμε στη πιο αξιόπιστη Τράπεζα στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους μας.  
Με την «Agenda 2020» να αποτελεί τον ορίζοντα με βάση τον οποίο θα κινηθούμε τα επόμενα χρόνια μέχρι και το 2020, είμαστε βέβαιοι πως η Τράπεζα θα μπορέσει να επανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις της και να συντελέσει ως η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης