Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί η Marianne Okland του nomination committee…απορρίπτει τις εισηγήσεις της διοίκησης της Εθνικής…για βασικά στελέχη;

Γιατί η Marianne Okland του nomination committee…απορρίπτει τις εισηγήσεις της διοίκησης της Εθνικής…για βασικά στελέχη;
Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης έχει μια μεγάλη ευκαιρία να κλείσει όλα αυτά τα εσωτερικά μέτωπα.
Ένα εξόχως σημαντικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη στο εσωτερικό της Εθνικής τράπεζας.
Από την μια πλευρά ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ο CEO της Εθνικής πουλάει περιουσιακά στοιχεία υλοποιώντας το business plan και ισχυροποιώντας την τράπεζα αλλά από την άλλη στο εσωτερικό της Εθνικής…υπάρχουν μέτωπα.
Ένα μέτωπο που έχει δημιουργηθεί είναι με το nomination committee όπου πρόεδρος της επιτροπής είναι η Marianne Okland η Νορβηγίδα….
H πρόεδρος του nomination committee της Εθνικής τράπεζας εσχάτως έχει απορρίψει δύο βασικές στρατηγικές επιλογές της διοίκησης Φραγκιαδάκη.
Συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου η διοίκηση της Εθνικής ζήτησε από τα μέλη του ΔΣ να εγκρίνουν την τοποθέτηση του Αρκάδη (πρώην ABN Amro Bank) ως Γενικού Διευθυντή.
Να σημειωθεί ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ποσοστό 40% στην Εθνική είχε απορρίψει την τοποθέτηση Αρκάδη για την θέση του Αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου  στην Εθνική τράπεζα.
Το nomination committee της Εθνικής κλήθηκε να αξιολογήσει τον Αρκάδη και τον απέρριψε για την θέση του Γενικού Διευθυντή.
Μετά την απόρριψη, προτάθηκε ο Αρκάδης όπως και ο Σταύρος Κούκος της ΟΤΟΕ να είναι «παρατηρητές» στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας.
Εάν ήταν μόνο το ζήτημα Αρκάδη προφανώς και δεν θα αναφερόμασταν σε ζήτημα κόντρας μεταξύ Marianne Okland και διοίκησης της Εθνικής τράπεζας.
Υπήρξε και άλλο κρούσμα.
Πρόσφατα η διοίκηση της Εθνικής προσέλαβε ένα πολύ αξιόλογο στέλεχος που εργάστηκε στο εξωτερικό με στόχο να το τοποθετήσει βοηθό Γενικό Διευθυντή στο corporate.
To nomination committee υπό την Marianne Okland απέρριψε την εισήγηση της διοίκησης για την θέση του βοηθού Γενικού Διευθυντή στο corporate…
Ενέκρινε ωστόσο για την θέση του βοηθού Γενικού Διευθυντή στο investment banking από όπου και προέρχεται το εν λόγω στέλεχος (Deutsche bank και Credit Suisse).
Ταυτόχρονα η Marianne Okland παρακολουθεί με προβληματισμό τις αποχωρήσεις στελεχών από την Εθνική.
Όπως έγκαιρα είχαμε αποκαλύψει έφυγε η Ιωάννου από το corporate.
Φεύγουν α) στέλεχος που το όνομα του τελειώνει σε…όπουλος από το corporate και β) στέλεχος που τελειώνει το όνομα της σε… ούζη από τα κόκκινα δάνεια, γ)υπάρχει βασικό στέλεχος που το όνομα του τελειώνει σε… αλος… που επίσης έχει διατυπώσει προβληματισμούς.
Γενικός Διευθυντής της Εθνικής που – θα ήθελε να αναρριχηθεί στην θέση του αναπληρωτή CEO… φέρεται να έχει διατυπώσει ενστάσεις για την αποχώρηση βασικών στελεχών της Εθνικής τράπεζας.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το nomination committee μπλοκάρει τις εισηγήσεις της διοίκησης της Εθνικής τράπεζας και υπάρχει αιτία.
Ποια είναι αυτή η αιτία;
Θα επανέλθουμε λίαν συντόμως.
Η Εθνική τράπεζα έχει όλα τα στοιχεία για να καταστεί ξανά πρώτη τράπεζα αλλά χρειάζεται να κλείσει πρωτίστως τα εσωτερικά της  μέτωπα…
Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης έχει μια μεγάλη ευκαιρία να κλείσει όλα αυτά τα εσωτερικά μέτωπα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης