Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος της HSBC Ελλάδας - Αποτελεί ελληνικό υποκατάστημα της HSBC France

tags :
Αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος της HSBC Ελλάδας - Αποτελεί ελληνικό υποκατάστημα της HSBC France
Οι πελάτες της HSBC Ελλάδας θα εξυπηρετούνται από ένα νέο ελληνικό υποκατάστημα της HSBC France
Yποκατάστημα της HSBC Bank Plc (μιας Βρετανικής νομικής οντότητας ) αποτελεί πλέον η HSBC Ελλάδος, καθώς θα λειτουργεί πλέον ως ελληνικό υποκατάστημα της HSBC France, προκειμένου να ακολουθήσει τους νέους τραπεζικούς κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου.
Μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θέσπισε νέους κανόνες για την προστασία της οικονομίας. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες οι Τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες διατηρούν καταθέσεις 25 δισεκατομμυρίων λιρών και άνω, θα πρέπει να διαχωρίσουν τη «λιανική» από τους τομείς της «χονδρικής» και της «επενδυτικής» τραπεζικής τους.
Aυτή η απαίτηση αποκαλείται και “ring fencing”.
Η HSBC Bank plc προβαίνει σε αλλαγές στη διοικητική της διάρθρωση, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους συγκεκριμένους κανόνες.
Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι πελάτες της HSBC Ελλάδας θα εξυπηρετούνται από ένα νέο ελληνικό υποκατάστημα της HSBC France.
Η HSBC σκοπεύει να ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη αλλαγή τον Ιανουάριο του 2018.
Αυτή είναι απλώς μια αλλαγή νομικής οντότητας, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η HSBC θα ακολουθήσει τους νέους τραπεζικούς κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου και, ως εκ τούτου, δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στις καθημερινές συναλλαγές και τη συνεργασία της HSBC Ελλάδας με τους πελάτες της.   
Ο Steve Banner, CEO της HSBC Ελλάδας δήλωσε: «Η HSBC βρίσκεται στην Ελλάδα για περισσότερα από 30 χρόνια και είμαστε υπερήφανοι καθώς προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες τόσο στους ιδιώτες όσο και στους εταιρικούς πελάτες μας.
Η μεταφορά των δραστηριοτήτων μας σε ένα νέο υποκατάστημα της HSBC France θα διασφαλίσει ότι οι πελάτες μας στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τα οποία προσφέρουμε αυτή τη στιγμή».  
H HSBC France έχει έδρα το Παρίσι. Εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ως μέρος του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ) και την Γαλλική Αρχή Προληπτικής Εποπτείας και Διευθέτησης (ACPR), ως την αρμόδια εθνική εποπτική αρχή της Γαλλίας.
Επίσης, η Αρχή Χρηματοπιστωτικών Αγορών της Γαλλίας (AMF) εποπτεύει την HSBC France σχετικά με δραστηριότητες που αφορούν σε χρηματοπιστωτικά μέσα ή χρηματοπιστωτικές αγορές.
Όπως συνέβαινε και με το ελληνικό υποκατάστημα της HSBC Bank plc, το νέο ελληνικό υποκατάστημα της HSBC France θα εποπτεύεται και από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης