Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι απαντούν οι εργαζόμενοι της Εθνικής σε ρεπορτάζ του bankingnews για τον λογαριασμό επικούρησης

Τι απαντούν οι εργαζόμενοι της Εθνικής σε ρεπορτάζ του bankingnews για τον λογαριασμό επικούρησης
Τα μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν τις νομικές συνέπειες αλλά κυρίως τις υποχρεώσεις του Οργανισμού που διοικούν
Με αφορμή δημοσίευμα του bankingnews για τον λογαριασμό επικούρησης της Εθνικής οι εργαζόμενοι με επιστολή τους αναφέρουν τα εξής.

Λογαριασμός Επικούρησης ΕΤΕ (ΛΕΠΕΤΕ)

Αν και θεωρούμε το θέμα του Λογαριασμού επικούρησης εσωτερική υπόθεση που αφορά την ΕΤΕ Α.Ε. & τους εργαζόμενους πρώην αλλά και νυν, η δημοσιοποίηση του θέματος από ηλεκτρονική ιστοσελίδα,  μας αναγκάζει να διευκρινίσουμε ότι:
Δίνεται διάσταση επιβάρυνσης της Τράπεζας που υποτίθεται ότι προκύπτει από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της απέναντι στους πρώην εργαζόμενους, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι για 35 χρόνια τουλάχιστον ο Λογαριασμός επικούρησης τροφοδοτείτο ανελλιπώς και σε μηνιαία βάση με ποσά που αντιστοιχούσαν σε διψήφιο ποσοστό επί των ακαθαρίστων αποδοχών των εργαζομένων.
Η ΕΤΕ Α.Ε. έχει διαπιστώσει μετά από δικές της λεπτομερείς Νομικές έρευνες ότι ο Λογαριασμός επικούρησης δεν αποτελεί ταμείο που να καλύπτεται από νόμο και διέπεται από κανόνες και πρόνοιες που έχουν συνομολογηθεί μεταξύ της ΕΤΕ Α.Ε. και των εργαζομένων.
Ο Λογαριασμός επικούρησης λειτουργεί από το 1949 ως οιονεί συνταξιοδοτικό FUND και την διαχείριση του Λογαριασμού την είχε ουσιαστικά πάντα η εκάστοτε Διοίκηση της ΕΤΕ Α.Ε. οι δε εισφορές & κρατήσεις (διψήφιο ποσοστό επί των ακαθαρίστων αποδοχών) σε συνδυασμό με τα διαχρονικώς υψηλά επιτόκια δημιουργούσαν σημαντικές αποδόσεις πράγμα που ενδεχομένως να δημιουργεί & πρόσθετες υποχρεώσεις.
Τα μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν τις νομικές συνέπειες αλλά κυρίως τις υποχρεώσεις του Οργανισμού που διοικούν, καθόσον σε κάθε άλλη περίπτωση θα βοηθήσουν στον κλονισμό της αξιοπιστίας του. (What's Worse Than Thieves? Thieving Policy).
Τέλος επειδή η Τράπεζα δεν πρόκειται να ωφεληθεί ουσιαστικά από την πρόταση του σημερινού Διευθύνοντος Συμβούλου που αφορά την ένταξη των συν/χων στο ΕΤΑΤ υπάρχει η γενική πεποίθηση αυτή ότι στοχεύει στην μεταφορά πόρων από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στον προβληματικό ΕΦΚΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης