Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Bloomberg: Η Εθνική Τράπεζα εξετάζει επιστροφή στις αγορές ομολόγων στο δ΄ τρίμηνο 2017

Bloomberg: Η Εθνική Τράπεζα εξετάζει επιστροφή στις αγορές ομολόγων στο δ΄ τρίμηνο 2017
Οι ελληνικές τράπεζες προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ELA, σχολιάζει το Bloomberg
Την επιστροφή της στις αγορές ομολόγων δύο χρόνια μετά την τελευταία φορά εξετάζει η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τράπεζας από το dealing room, η Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει να επιστρέψει στις αγορές, με την έκδοση καλυμμένων ομολόγων στο δ' τρίμηνο του 2017.
«Η Εθνική Τράπεζα εξετάζει μια έκδοση καλυμμένου ομολόγου, ως ένα πρώτο βήμα ανάκτησης της πρόσβασης στις αγορές, πιθανότητα στο δ΄τρίμηνο του 2017», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τράπεζας στο Bloomberg.
Όπως τονίζει, το timing θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στην αγορά.
Οι ελληνικές τράπεζες προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ELA, σχολιάζει το Bloomberg.
Η ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές, αποτελεί επίσης και τον οδικό χάρτη της ελληνικής κυβέρνησης για την άρση των capital controls.
«Μια τέτοια κίνηση θα στείλει μήνυμα στις αγορές ότι οι ελληνικές τράπεζες στέκονται στα πόδια τους», σχολιάζει ο Νώντας Νικολαίδης, αναλυτής της Moody's στην Κύπρο.
Η Εθνική Τράπεζα είναι πιθανό να αποτελέσει το πρώτο πιστωτικό ίδρυμα της Ελλάδας που θα μηδενίσει το ELA, σύμφωνα με τον κ. Νικολαϊδη.
Ωστόσο «βαρίδι» για τις ελληνικές τράπεζας εξακολουθεί να αποτελεί το ζήτημα των NPLs, ενώ παράλληλα παραμένουν εύθραυστες στις εντάσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, όπως επισημαίνει ο Gary Kirk, συνιδρυτής της TwentyFour Asset Management, με έδρα το Λονδίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης