Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

PQH: H Πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου με εμπράγματες εξασφαλίσεις - Λογιστικής αξίας 271 εκατ. ευρώ

tags :
PQH: H Πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου με εμπράγματες εξασφαλίσεις - Λογιστικής αξίας 271 εκατ. ευρώ
Η Φάση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα διαρκέσει έως τα μέσα Σεπτεμβρίου 2017
Η PQH, Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής των δεκαέξι (16) πιστωτικών και χρηματοδοτικών υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας πώλησης χαρτοφυλακίου συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), που αφορούν ακίνητα και κινητό εξοπλισμό, λογιστικής αξίας περίπου 271 εκατ. ευρώ και συνολικής απαίτησης περίπου 360 εκατ. ευρώ.
Η διαδικασία εκποίησης θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις συνολικής διάρκειας περίπου τεσσάρων μηνών: στη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σε αυτή των δεσμευτικών προσφορών.
Το υψηλότερο τίμημα, καταβλητέο σε μετρητά, είναι το μοναδικό κριτήριο κατακύρωσης του χαρτοφυλακίου, υπό την επιφύλαξη της έγκρισης της επιλεξιμότητας των ενδιαφερομένων μερών. Τα μέρη που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία, μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, μέσω της ιστοσελίδας της PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε. (https://www.pqh.gr/web).
Με την πώληση αυτή, η PQH συμβάλλει στο άνοιγμα και στη σταδιακή ωρίμανση της αγοράς Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στην Ελλάδα.
Η PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε. είναι ο ειδικός εκκαθαριστής όλων των πιστωτικών και χρηματοδοτικών υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων στην Ελλάδα και έχει ως στόχο την αποτελεσματική εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων και τη μεγιστοποίηση ανακτήσεων προς όφελος των πιστωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης