Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

«Παραμύθια» τα περί επιστροφής της Societe Generale στην Ελλάδα και στην Attica Bank

tags :
«Παραμύθια» τα περί επιστροφής της Societe Generale στην Ελλάδα και στην Attica Bank
Ο γνωστός γαλλικός όμιλος είχε επενδύσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Γενική Τράπεζα με αποτέλεσμα να χάσει περί το 1 δισ. ευρώ
«Παραμύθια» χαρακτηρίζουν παράγοντες της αγοράς που γνωρίζουν τις φήμες περί δήθεν ενδιαφέροντος για επιστροφή στο ελληνικό τραπεζικό σκηνικό της Societe Generale.
Η πληροφορία έχει φτάσει στην αγορά και σύμφωνα με την ανυπόστατη φήμη ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron στην επικείμενη επίσκεψή του στην Αθήνα θα εκφράσει αυτό το ενδιαφέρον της τράπεζας για την Attica Bank.
Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός γαλλικός όμιλος είχε επενδύσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Γενική Τράπεζα με αποτέλεσμα να χάσει περί το 1 δισ. ευρώ.
Φυσικά δεν ήταν ο μόνος γαλλικός όμιλος που έχασε λεφτά στις ελληνικές τράπεζες.
Η Gredit Agricole έχασε σχεδόν 5 δισ. ευρώ με τα 3 από αυτά να είναι σε χρήμα προκειμένου να απεγκλωβιστεί από τη συμμετοχή της στην Εμπορική Τράπεζα.
Οι γαλλικές τράπεζες επένδυσαν στην Ελλάδα, την καλή περίοδο ανάπτυξης της χώρας, και συνολικά έχασαν πάνω από 6 δισ. ευρώ.
Οπότε έχουν πικρή εμπειρία από την Ελλάδα.
Στα δε σενάρια ότι με την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Ε. Macron, θα φέρει σημαντικές γαλλικές επενδύσεις, απλώς υπενθυμίζεται ότι οι 5 μεγαλύτεροι διαχρονικά γαλλικοί όμιλοι, τραπεζικοί και επιχειρηματικοί, που επένδυσαν στη χώρα, όχι μόνο κατέγραψαν σημαντικές ζημίες, αλλά έφυγαν κακήν κακώς από την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης