Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Alpha Bank πέτυχε τους στόχους για την μείωση των NPEs - Τί ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές

tags :
Η Alpha Bank πέτυχε τους στόχους για την μείωση των NPEs - Τί ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές
Νέοι στόχοι για την τράπεζα η εκκαθάριση του ισολογισμού απο τα NPEs και η απεξάρτηση απο τον ELA μεσοπρόθεσμα
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύβουλος της Alpha Bank Αρτέμης Θεοδωρίδης στο conference call με τους αναλυτές, που έλαβε χώρα αμέσως μετά τηνανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το α' εξάμηνο του 2017.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης "η Alpha Bank πέτυχε τους στόχους για τη μείωση των NPEs".
Στόχος για το τέλος του 2017, ο οποίος θα επιτευχθεί, όπως  τονίστηκε χαρακτηριστικά, είναι μείωση των NPEs κατά 1 δισ. ευρώ και των NPLs κατά 1,2 δισ. ευρώ.
Παράλληλα έθεσε ως νέους στόχους για την τράπεζα την εκκαθάριση του ισολογισμού απο τα NPEs και την απεξάρτηση απο τον ELA μεσοπρόθεσμα.
"Τα αποτελέσματα β' τρίμηνου δείχνουν την ισχυρή λειτουργική κερδοφορία της Alpha Βank και τη βελτίωση του χρηματοοικονομικού προφίλ της" τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλά τονίστηκε ότι υπάρχουν θετικά δείγματα από τη συνεργασία με τη Cepal για τα δάνεια λιανικής, όσο και από τη συνεργασία με την Pillarstone για τα επιχειρηματικά δάνεια.
Σην πλατφόρμα της Pillarstone, η Alpha Bank θα μεταφέρει 3–4 περιπτώσεις μέχρι τα τέλη του 2017υς, ενώ στη Cepal, έχουν μεταφερθεί ήδη δάνεια 500 εκατ., με προοπτική να μεταφερθούν μέσα στους επόμενους μήνες άλλο 1,5 δισ. ευρώ και 2 δισ. ευρώ το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης