Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σύλ/γος Προσωπικού ΕΤΕ: Ο Λογαριασμός Επικούρησης λειτουργεί από το 1949 ως συνταξιοδοτικό FUND

tags :
Σύλ/γος Προσωπικού ΕΤΕ: Ο Λογαριασμός Επικούρησης λειτουργεί από το 1949 ως συνταξιοδοτικό FUND
Οι δε εισφορές και οι λοιποί προβλεπόμενοι πόροι σε συνδυασμό με τις υψηλές διαχρονικά αποδόσεις (λόγω των επιτοκίων) δεν δημιουργούσαν προϋποθέσεις ελλειμμάτων
Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως ο Λογαριασμός Επικούρησης λειτουργεί ως συνταξιοδοτικό FUND από το 1949 που τέθηκε σε ισχύ, εξέδωσε ο Σύλλογος Προσωπικού της Τράπεζας της Ελλάδος.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Με βάση ένα τελεσίγραφο προς τον Σύλλογο Συν/χων (ΣΣΕΤΕ) του Σημερινού Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, σχετικά με τον Λογαριασμό επικούρησης και λόγω της διάστασης που έχει λάβει το θέμα θα θέλαμε να επισημάνουμε μερικά σημεία.
1. Ο Λογαριασμός επικούρησης συνεστήθει από 2 Ταμεία Αλληλοβοήθειας υπαλλήλων της ΕΤΕ, ως ΚΟΙΝΟΣ ΕΝΤΟΚΟΣ EΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ υπό τον τίτλο Λογαριασμός Επικούρησης Προσωπικού ΕΤΕ (ΛΕΠΕΤΕ) ο οποίος εγκρίθηκε υπό το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας και ετέθει εν ισχύ από 1/10/1949.
2. Σκοπός του Λογαριασμού, η χορήγηση, υπό προϋποθέσεις επικουρικού βοηθήματος στο αποχωρών προσωπικό της ΕΤΕ.
3. Την διαχείρηση του Λογαριασμού την είχε 8μελής επιτροπή.
4. Πρόεδρος της επιτροπής είναι πάντα, ο εκάστοτε Διοικητής (ή Διευθύνων Σύμβουλος) της ΕΤΕ και μέλη, 2 στελέχη τής Τράπεζας, ενός μέλους του ΔΣ του ΤΥΠΕΤ και τους προέδρους των ΤΥΠΕΤ, ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΣΣΕΤΕ.
5. Κύριοι πόροι του Λογαρισμού καθορίσθηκαν:
α. Εισφορά ποσοστού 12,5% επι των ακαθαρίστων αποδοχών των υπαλλήλων της Τράπεζας.
β. Οι Τόκοι των κεφαλαίων του Λογαριασμού.
γ. Ποσά εκ προμηθειών εξ ασφαλιστικών εργασιών διενεργουμένων μέσω των υπηρεσιών της Τράπεζας, κλπ.
Από τα ανωτέρω τεκμαίρεται ότι:
- O Λογαριασμός επικούρησης δεν αποτελεί ταμείο που να καλύπτεται από νόμο και συνεπάγεται ότι είναι μια διμερής σχέση που διέπει την ΕΤΕ και τους εργαζομένους σ' αυτήν.
- Tην ουσιαστική διαχείριση του Λογαριασμού την είχε πάντα η εκάστοτε Διοίκηση της ΕΤΕ και εξ αυτού του λόγου δεν μπορεί να γίνει κατανοητή η ενέργεια του σημερινού Δ.Σ. να κοινοποιεί τις όποιες προθέσεις του στα μέλη της κυβερνήσεως δια της επιστολής που έστειλε στον Σύλλογο Συν/χων αλλά ούτε και η πρόθεση της ΟΤΟΕ να εμπλέξει τον Πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης.
- Ο Λογαριασμός επικούρησης λειτουργεί από το 1949 ως οιονεί συνταξιοδοτικό FUND υπό την εγγύηση της ΕΤΕ.
- Ο τρόπος χορήγησης της επικούρησης και λειτουργίας του προβλέπεται από το καταστατικό του.
- Οι δε εισφορές και οι λοιποί προβλεπόμενοι πόροι σε συνδυασμό με τις υψηλές διαχρονικά αποδόσεις (λόγω των επιτοκίων) δεν δημιουργούσαν προϋποθέσεις ελλειμμάτων.
Όλοι στο ύψος των περιστάσεων
Τέλος θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν τον τρόπο λειτουργίας του Λογαριασμού και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις του Οργανισμού που Διοικούν, σε κάθε άλλη περίπτωση θα βοηθήσουν στον κλονισμό της αξιοπιστίας του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης