Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η ελληνική κυβέρνηση, παρασκηνιακώς έχει αποδεχθεί και πιστωτική γραμμή μετά το 2018 και κάποιας μορφής AQRs στις τράπεζες

tags :
Η ελληνική κυβέρνηση, παρασκηνιακώς έχει αποδεχθεί και πιστωτική γραμμή μετά το 2018 και κάποιας μορφής AQRs στις τράπεζες
Εάν υπάρξει για ένα ακόμη χρόνο ένα μεταβατικό πρόγραμμα τύπου πιστωτικής γραμμής υπό όρους και με συγκεκριμένο στόχο δεν θα ήταν και η καταστροφή.
Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι παρασκηνιακώς κάνει άλλα από αυτά που υποστηρίζει και ενώ μιλάει για τέλος των μνημονίων και αρνείται να ζητήσει να διενεργηθούν έλεγχοι στα δάνεια των τραπεζών….στην πράξη έχει αποδεχθεί και νέα πιστωτική γραμμή με όρους αλλά και κάποια μορφής AQRs.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του bankingnews από κυβερνητική πηγή που μίλησε ανεπίσημα τονίστηκε το εξής «η ελληνική κυβέρνηση θέλει να βάλει τέλος στα μνημόνια.
Το 3ο πρόγραμμα θα τελειώσει τον Αύγουστο 2018.
Εάν υπάρξει για ένα ακόμη χρόνο ένα μεταβατικό πρόγραμμα τύπου πιστωτικής γραμμής υπό όρους και με συγκεκριμένο στόχο δεν θα ήταν και η καταστροφή.
Επίσης η ΕΚΤ και ο SSM θέλουν να στηρίξουν τις ελληνικές τράπεζες και η κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργήσει προσκόμματα στην ανάκαμψη τους.
Εάν τώρα υλοποιηθούν κάποιας μορφής έλεγχοι στις τράπεζες και στα δάνεια τους, που θα βοηθούσε στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης πάλι δεν θα ήταν λάθος».
Τι δείχνουν οι αναφορές αυτές;
Η ελληνική κυβέρνηση θέλει σημειολογικά να βάλει τέλος στο 3ο μνημόνιο.
Να υποστηρίξει ότι μνημόνια τέλος.
Όμως όλοι έχουν καταλάβει ότι η Ελλάδα χρειάζεται και ένα μηχανισμό προστασίας, θα το ονομάσουν προληπτικό μηχανισμό προστασίας και εγγύησης των εκδόσεων ομολόγων από το ελληνικό δημόσιο και έτσι θα περάσει η νέα πιστωτική γραμμή που δεν είναι σαφές εάν είναι ECCL ή PCCL.
Ως προς τα AQRs δηλαδή τους ελέγχους των τραπεζών η όλη διαχείριση είναι λάθος.
Τράπεζες, ΕΚΤ, SSM εμφανίζονται να μην θέλουν να διεξαχθούν έλεγχοι στα στοιχεία ενεργητικού των τραπεζών AQRs και αυτή η στρατηγική είναι λάθος γιατί περνούν ένα μήνυμα στις αγορές ότι κάτι φοβούνται.
Η ΕΚΤ και ο SSM μπορούν να διεξάγουν ελέγχους που να μην είναι κατ΄ ανάγκη αρνητικοί για τις τράπεζες ή να καταλήγουν σε κάποια συμπεράσματα τα οποία μπορούν να απορροφήσουν οι ελληνικές τράπεζες.
Η ελληνική κυβέρνηση πάντως είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί κάποιας μορφής AQRs στις ελληνικές τράπεζες εξέλιξη που δεν θα είναι κατ΄ ανάγκη αρνητική εξέλιξη.

Έχουμε πολλές φορές αναφέρει ότι το ελληνικό banking αντί για 9 δισεκ. capital buffer χρειάζεται 20 δισεκ. για να μπορεί να πουλήσει ή διαγράψει έως 50 δισεκ. προβληματικά δάνεια.
Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται το τραπεζικό σύστημα και είναι βέβαιο ότι θα πολλαπλασιαστεί η χρηματιστηριακή αξία του κλάδου.
Οι βραχυπρόθεσμες συνέπειες θα είναι υποπολλαπλάσιες του σημαντικού οφέλους για το ελληνικό banking.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης