Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

H EΕ απαντά στο ΔΝΤ: Επαρκώς κεφαλαιοποιημένες οι ελληνικές τράπεζες - Προτεραιότητα η μείωση των NPLs

tags :
H EΕ απαντά στο ΔΝΤ: Επαρκώς κεφαλαιοποιημένες οι ελληνικές τράπεζες - Προτεραιότητα η μείωση των NPLs
Η Κομισιόν απαντά στις πιέσεις που ασκεί το ΔΝΤ για τις ελληνικές τράπεζες
Οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, τόνισε η Annika Breidthardt, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας της Κομισιόν, Pierre Moscovici, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ περί νέας αξιολόγησης των στοιχείων ενεργητικού AQRs και ανακεφαλαιοποίησης.
«Το ζήτημα αυτό απασχολεί το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και τώρα προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, κάτι το οποίο, περιγράφεται εκτενώς στο μνημόνιο οικονομικής πολιτικής και τη συμφωνία του περασμένου Ιουνίου με τις ελληνικές αρχές», τόνισε.
Σε ό,τι αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο της ελληνικής κυβένρησης και τις πληροφορίες για παρεκκλίσεις από τα συμφωνηθέντα, η εκπρόσωπος του Moscovici απέφυγε να σχολιάσει.
Ωστόσο η δήλωση της εκπροσώπου του Pierre Moscovici, δεν είναι βέβαιο ότι αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα καθώς οι ελληνικές αρχές φέρονται παρασκηνιακώς να έχουν συμφωνήσει και σε ένα είδος πιστωτικής γραμμής και σε κάποιας μορφής AQRs στις ελληνικές τράπεζες.
Το ζήτημα έχει απασχολήσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το ΔΝΤ θα θέσει το θέμα των ελέγχων των στοιχείων ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών ως πριαπαιτούμενο στην 3η αξιολόγηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης