Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Reuters: Στην έκδοση 3ετους καλυμμένου ομολόγου 300 εκατ. έως 500 εκατ. ευρώ προχωράει η Εθνική Τράπεζα

Reuters: Στην έκδοση 3ετους καλυμμένου ομολόγου  300 εκατ. έως 500 εκατ. ευρώ προχωράει η Εθνική Τράπεζα
Απόδοση γύρω στο 3,75% προβλέπει για το ομόλογο η Citigroup
Κοντά στην έκδοση 3ετους καλυμμένου ομολόγου ύψους από 300 εκατ. έως 500 εκατ. ευρώ βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, να σημειωθεί ότι αυτή η έκδοση θα είναι πρώτη τραπεζικού ομολόγου από το 2014.
Ο τραπεζικός τομέας της Ελλάδας αναζητά τρόπους για να απεξαρτηθεί από την δαπανηρή βοήθεια έκτακτης ρευστότητας (ELA), από την  οποία εξαρτάται από το 2015.
Μια συναλλαγή καλυμμένων ομολογιών - η ασφαλέστερη και φθηνότερη μορφή τραπεζικού χρέους - θα ήταν μια φυσική διέξοδος για τον εκδότη να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές και να  ομαλοποιήσει το προφίλ χρηματοδότησής του.
Η Εθνική Τράπεζα επιβεβαίωσε στο Reuters ότι σχεδιάζει την έκδοση καλυμμένων ομολογιών.
Η τράπεζα χαρακτήρισε την "επιστροφή  της στις αγορές" μεταξύ των στρατηγικών στόχων της.
Παράλληλα η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται πολύ κοντά  στο να εξαλείψει βραχυπρόθεσμα τη χρηματοδότησή από τον ELA, μειώνοντας την έκθεσή της στα 2,6 δισ. από τα υψηλά των 17,6 δισ. το β' τρίμηνο του 2015.
Ο Michael Spies, αναλυτής της Citigroup, αναφέρει σε σημείωμά του ότι ένα πενταετές καλυμμένο ελληνικό ομόλογο θα έχει απόδοση γύρω στο 3,75%, περίπου 160 μονάδες βάσης πάνω από τις υψηλότερες αποδόσεις.
Τραπεζίτες δήλωσαν στο IFR τον Ιούλιο του 2017 ότι το ενδιαφέρον για ομόλογα των ελληνικών τραπεζών ήταν σε μεγάλο βαθμό συγκεντρωμένο μεταξύ των hedge funds.
Η Εθνική Τράπεζα έλαβε επίσης ώθηση τον Αύγουστο του 2017, όταν η Fitch αναβάθμισε τα προγράμματα καλυμμένων ομολόγων (παράλληλα με αυτά της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς) στο Β από B-, μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης