Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΣΥΕΤΕ: Απεργία στις 21 Σεπτεμβρίου για τη σωτηρία του λογαριασμού επικούρησης

ΣΥΕΤΕ: Απεργία στις 21 Σεπτεμβρίου για τη σωτηρία του λογαριασμού επικούρησης
Να σημειωθεί ότι στις 26 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται προσφυγή Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας για την προστασία του λογαριασμού επικούρησης
Σε 24ωρη απεργία « κατεβαίνουν» οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας  στις 21 Σεπτεμβρίου  για να υπερασπιστούν μαζί με τους συνταξιούχους το «αύριο» του λογαριασμού επικούρησης που κινδυνεύει να συρρικνωθεί τον ερχόμενο μήνα εξαιτίας της άρνησης της διοίκησης της ΕΤΕ να καταβάλλει τη μηνιαία συμμετοχή της.
«Αγωνιζόμαστε να σταματήσουμε την κατηφόρα στην οποία μας οδηγούν η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της Τράπεζας τονίζει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων.
Παλεύουμε να κρατηθεί ζωντανός ένας θεσμός που κρατά από το 1949 και που, στην ουσία, η κατάργησή του αμφισβητεί το δικαίωμά μας στην ζωή.
Ο Λογαριασμός Επικούρησης είναι υπόθεση όλων μας.
Η κατάργησή του Επικουρικού θα σημάνει ΑΜΕΣΟ λουκέτο στο ΤΥΠΕΤ καθώς οι απώλειες στα έσοδα του Ταμείου θα αγγίξουν τα 6.500.000 ευρώ τουλάχιστον.»
Ο σύλλογος εργαζομένων έχει προγραμματήσει συγκέντρωση στο κεντρικό κατάστημα της Εθνική Τράπεζας στην οδό Αιόλου στις 21 Σεπτεμβρίου στις 11:00 πμ..
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 26 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται προσφυγή Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας για την προστασία του λογαριασμού επικούρησης.
Από την άλλη πλευρά η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας σε επιστολή της προς το προσωπικό στα τέλη Ιουλίου έχει αναφέρει ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτεί το λογαριασμό Επικούρησης και μάλιστα παρέχει τρίμηνη προθεσμία (Οκτώβριο) προκειμένου να βρεθεί λύση .
Μάλιστα έχει προειδοποιήσει ότι οι 16.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν Επικούρηση θα πρέπει να καλύπτονται από το ΕΤΕΑΕΠ.
Καλά πληροφορημένες πηγές πάντως αναφέρουν ότι η λύση δεν θα είναι η κατάργηση της χρηματοδότησης του λογαριασμού αλλά η περικοπή των συντάξεων κατά 40% γεγονός που επιτρέψει στην Εθνική να εξοικονομήσει πάνω από 50 εκατ. ευρώ το χρόνο λόγω της μείωσης των αναγκών χρηματοδότησης του ελλείμματος.
Ωστόσο πρόβλημα βιωσιμότητας αναμένεται να αντιμετωπίσει από τη μείωση των Επικουρικών συντάξεων το Ταμείο Υγείας των εργαζομένων στην Τράπεζα, το ΤΥΠΑΤΕ, λόγω των μειωμένων εισφορών που θα εισπράττονται από τις Επικουρικές Συντάξεις.
Η λύση που έχει συζητηθεί στο παρελθόν για να υπάρχει εισφορά επί των Κυρίων Συντάξεων που καταβάλλονται από τον ΕΦΚΑ δεν έχει προχωρήσει και οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας εξαιρούνται από την καταβολή εισφοράς 6% που ισχύει για τους συνταξιούχους κύριας ασφάλισης που αποδίδεται στον ΕΟΠΥΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης