Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Υπαίτιοι της αρχόμενης αποσταθεροποίησης των τραπεζών, η ΤτΕ που διαρρέει το πόρισμα και υπουργός που έδωσε το πράσινο φως

Υπαίτιοι της αρχόμενης αποσταθεροποίησης των τραπεζών, η ΤτΕ που διαρρέει το πόρισμα και υπουργός που έδωσε το πράσινο φως
Χωρίς ίχνος θεσμικής σοβαρότητας, χωρίς ίχνος νομικής βαρύτητας φημολογούν - και αν μας προκαλέσουν θα αποκαλύψουμε ονόματα - για το ποιοι διακινούν τις πληροφορίες για το πόρισμα της τράπεζας Πειραιώς.
Ίσως είναι η πρώτη φορά που τόσο εξόφθαλμα και προσβλητικά οι δύο κατεξοχήν θεσμοί της σταθερότητας, η ΤτΕ για τις τράπεζες και η κυβέρνηση για την οικονομία είναι υπαίτιοι για την αρχόμενη αποσταθεροποίηση των τραπεζών.
Η ΤτΕ συνέταξε ένα πόρισμα για την τράπεζα Πειραιώς και η Τράπεζα της Ελλάδος, συγκεκριμένα – πολύ συγκεκριμένα στελέχη της – διακινούν, διαρρέουν δημιουργούν εντυπώσεις και προκαλούν με την στάση τους.
Χωρίς ίχνος θεσμικής σοβαρότητας, χωρίς ίχνος νομικής βαρύτητας φημολογούν - και αν μας προκαλέσουν θα αποκαλύψουμε ονόματα - για το ποιοι διακινούν τις πληροφορίες για το πόρισμα της τράπεζας Πειραιώς.
To bankingnews ήταν το πρώτο μέσο ενημέρωσης που αναφέρθηκε τέλη Αυγούστου στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Πειραιώς και τότε και σήμερα…τονίζαμε ότι δεν προκύπτει ζημία από τα λάθη και τις παραβάσεις που υπήρξαν στην Πειραιώς.
Λάθη, παραβάσεις και σοβαρές παρατυπίες έγιναν αλλά δεν υπάρχει ουσιαστική ζημία.
Χρειάστηκε να κάνει δήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς ο Χρήστος Μεγάλου από το Λονδίνο ότι δεν προκύπτουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις από το πόρισμα.
Όμως η δήλωση αυτή που έγινε μετά από επικοινωνία του Blades εκπροσώπου του Paulson - βασικού μετόχου με 9,23% - με την διοίκηση της Πειραιώς είχε περισσότερο χρηματιστηριακή χροιά καθώς η μετοχή έκλεισε στις 20 Σεπτεμβρίου με απώλειες -21,74% στα 2,70 ευρώ.
Μόνο τις 2,5 τελευταίες εβδομάδες η Πειραιώς έχει χάσει 900 εκατ από την κεφαλαιοποίησης της.
Από το πόρισμα δεν προκύπτουν ζημίες για την Πειραιώς και σίγουρα αυτές οι ελάχιστες που δυνητικά μπορεί να προκύψουν είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τα 103,4 δισεκ. προβληματικά ανοίγματα των τραπεζών.
Το πόρισμα και οι ανησυχίες ότι η Πειραιώς θα χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση έχουν αποσταθεροποιήσει την Πειραιώς.
Ο Χρήστος Μεγάλου προφανώς και θέλει να προστατέψει την τράπεζα αλλά πλέον χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την προστασία της Πειραιώς.
Χθες 19/9 δήλωνε ότι "προσβλέπουμε στην κατάληξη αυτών των ερευνών, ώστε να εξετάσουμε τα όποια ευρήματα και να πράξουμε αναλόγως" αλλά σήμερα 20/9 έκανε ένα βήμα προς τα εμπρός τονίζοντας ότι δεν προκύπτουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις από το πόρισμα.

Η ΤτΕ είχε κάθε δικαίωμα να διενεργήσει πόρισμα για την Πειραιώς.
Ωστόσο ως διακινητής φημών και μεροληπτικών πληροφοριών δεν προσφέρει θετικές υπηρεσίες η ΤτΕ.
Από την άλλη πλευρά και η κυβέρνηση δια συγκεκριμένου υπουργού που ασχολείται και με τον τραπεζικό κλάδο…έδωσε το πράσινο φως να διαχυθεί….το δήθεν μέγα σκάνδαλο στην Πειραιώς.
Φθάνοντας στο σήμερα ποιος θα προστατέψει τους μετόχους της Πειραιώς που έχασαν 900 εκατ σε αξία σε 2,5 εβδομάδες;
Ποιος θα προστατέψει τον καταθέτη εάν αύριο κυριαρχήσει ο φόβος για το μέλλον της Πειραιώς;
Ποιος θα προστατέψει το τραπεζικό σύστημα – οι τράπεζες λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία – εάν οι εξελίξεις επιδεινωθούν;
Ποιος θα προστατέψει το τραπεζικό σύστημα η ΤτΕ που είναι και ο συντάκτης του πορίσματος και επίσημα αυτός που διαρρέει το πόρισμα;
Ποιος θα προστατέψει τις τράπεζες ο υπουργός της κυβέρνησης που έδωσε το πράσινο φως να χτυπηθεί η Πειραιώς αγνοώντας ότι μια τράπεζα δεν είναι πολιτικό κόμμα αλλά οργανισμός υπερευαίσθητος σε κρίσεις;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης