Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η ΤτΕ ως μηχανισμός διασποράς ψευδών ειδήσεων και φημών - Το πόρισμα δεν κατέδειξε ζημία στην τράπεζα Πειραιώς

Η ΤτΕ ως μηχανισμός διασποράς ψευδών ειδήσεων και φημών - Το πόρισμα δεν κατέδειξε ζημία στην τράπεζα Πειραιώς
Η ΤτΕ αφού εν κρυπτώ μιλάει για δυνητική ζημία έχει υποχρέωση να μιας αναφέρει και να αποδείξει ποια είναι αυτή η δυνητική ζημία ειδάλλως θα φέρει ακέραιη την ευθύνη για διασπορά  ψευδών ειδήσεων.
Ο ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδος το τελευταίο διάστημα σίγουρα προβληματίζει.
Ενώ όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι η ΤτΕ έστω και εάν έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος, επιτελεί θεσμικό ρόλο ως ο θεματοφύλακας της συστημικής σταθερότητας των τραπεζών….οι τελευταίες εξελίξεις με το πόρισμα για την Πειραιώς κατέδειξε μια νέα διάσταση που σίγουρα ενοχλεί και προβληματίζει.
Η ΤτΕ ήταν συντάκτης του πορίσματος για την Πειραιώς που αναφέρει ότι δεν πρόεκυψε ζημία, ωστόσο η ΤτΕ είναι το κέντρο των διαρροών και των φημών.
Η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και πολύ συγκεκριμένα στελέχη της όχι ο συντάκτης όμως του πορίσματος το τελευταίο διάστημα έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου με διαρροές, φήμες, τηλεφωνήματα και τακτικές που δεν συνάδουν με τον ρόλο της ΤτΕ ως μέλους της ΕΚΤ.
Η ΕΚΤ γνωρίζει ότι η ΤτΕ πέραν από συντάκτης πορισμάτων είναι και η πηγή διαρροών, στοχευμένων και ύποπτων διαρροών;
Συνάδει με τον θεσμικό ρόλο της ΤτΕ να διαρρέει και με την στάση της αυτή να συμβάλλει στην συστημική αστάθεια των τραπεζών αντί να είναι πρωτεργάτης της σταθερότητας;
Και ενώ η μοναδική πηγή διαρροών είναι η ΤτΕ χρησιμοποιώντας τις γνωστές άτολμες μεθόδους πάλι διαρροών αναφέρουν ότι «υπήρξε δυνητική ζημία στην τράπεζα Πειραιώς η οποία όμως καλύφθηκε με τις προβλέψεις που πήρε το 2016» ανέφεραν σχετικές πηγές.
Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του bankingnews ότι από όλες τις υποθέσεις η Πειραιώς ζημιώθηκε..... με κέρδος 300 εκατ και προτρέπουμε να ελεγχθεί ή αμφισβητηθεί το νούμερο αυτό…η ΤτΕ μιλάει για δυνητική ζημία.
Ποια είναι η δυνητική ζημία;
Η ΤτΕ γνωρίζαμε ότι είναι ο επόπτης των τραπεζών αλλά δεν γνωρίζαμε ότι αντικαθιστά τις εταιρίες ορκωτών ελεγκτών.
Αφού υπήρξε δυνητική ζημία που σημαίνει ζημία που θα μπορούσε να υπάρξει, πως αυτή η ζημία που θα μπορούσε να υπάρξει καλύφθηκε με προβλέψεις στην χρήση 2016;
Αφού μιλάει για δυνητικές ζημίες στην Πειραιώς γιατί στο πόρισμα της η ΤτΕ δεν αναφέρεται σε ζημίες αλλά αντιθέτως διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να εξακριβώσει εάν υπήρξαν ή δεν υπήρξαν ζημίες;
Ποιος είναι ο ρόλος της ΤτΕ για να καταλάβουμε;
Θέλει η ΤτΕ να διατηρήσει την ακεραιότητα της ως θεσμικός παράγοντας και επόπτης των τραπεζών ή θέλει να εγκαταλείψει τον ρόλο αυτό και να κατεβαίνει σε διαγωνισμούς όπως η Deloitte και PWC ή Grand Thornton ώστε να αξιολογεί ισολογισμούς τραπεζών και εταιριών;
Η ΤτΕ αφού εν κρυπτώ μιλάει για δυνητική ζημία έχει υποχρέωση να μιας αναφέρει και να αποδείξει ποια είναι αυτή η δυνητική ζημία ειδάλλως θα φέρει ακέραιη την ευθύνη για διασπορά  ψευδών ειδήσεων.

Υποσημείωση

Ο Γιάννης Στουρνάρας ο διοικητής της ΤτΕ γνωρίζει ότι στελέχη του διαρρέουν δεξιά και αριστερά το πόρισμα;
Γνωρίζει και εγκρίνει όλες αυτές τις αντιθεσμικές μεθόδους;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης