Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

«Βυθίζεται» ξανά η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς - Άνω του 50% οι απώλειες από αρχές Σεπτεμβρίου

tags :
«Βυθίζεται» ξανά η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς - Άνω του 50% οι απώλειες από αρχές Σεπτεμβρίου
Έντονος ο προβληματισμός στην επενδυτική κοινότητα από την πορεία των τραπεζών και ειδικά της Πειραιώς
Με την τιμή της μετοχής στις αρχές Σεπτέμβρη να είναι στα 4,90 ευρώ και με βάση το χθεσινό κλείσιμο να χάνει 45% σε διάστημα μικρότερο του  ενός μήνα οι ανησυχίες αυξήθηκαν σήμερα καθώς από το ξεκίνημα της συνεδρίασης η Πειραιώς χάνει 17% και βρίσκεται στα 2,12 ευρώ.
Η μετοχή καταγράφει σχεδόν τις διπλάσιες απώλειες έναντι των άλλων τραπεζών, οι οποίες επίσης δέχονται πιέσεις εξαιτίας των πιέσεων του ΔΝΤ και του αποτελέσματος των γερμανικών εκλογών.
Υπενθυμίζεται εδώ όμως ότι μεγάλο μέρος των απωλειών που έχει καταγράψει η μετοχή, αποδίδεται και στα αποτελέσματα της έρευνας της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με την εμπλοκή υπαλλήλων της Πειραιώς σε κανονιστικές παραβάσεις.
Ο Τάκης Ζαμάνης από την Beta Securities δήλωσε πρόσφατα ότι ένας από τους λόγους για την πτώση της τιμής των μετοχών ήταν τα δημοσιεύματα σχετικά με τους εργαζόμενους της τράπεζας.
Από την πλευρά της η Τράπεζα της Πειραιώς έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι σκοπεύει να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές που διεξήγαγαν τον έλεγχο, ενώ το πόρισμα της ΤτΕ δεν θα έχει επίπτωση στην κεφαλαιακή της επάρκεια.
Επίσης, η Τράπεζα Πειραιώς, κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου, προχώρησε σε σημαντική αναδιάρθρωση της διοικητικής της δομής και ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης, μέσω ενδελεχούς αναθεώρησης των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου, καθώς και των εσωτερικών της διαδικασιών, γεγονός που βελτιώνει τα περιθώρια χειρισμών από την πλευρά της διοίκησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης