Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Υπάρχει πολιτικό σχέδιο να επιβάλλουν ECCL πιστωτική γραμμή…οπότε χρειάζονται ένα θύμα….το κλασικό τις τράπεζες

Υπάρχει πολιτικό σχέδιο να επιβάλλουν ECCL πιστωτική γραμμή…οπότε χρειάζονται ένα θύμα….το κλασικό τις τράπεζες
Για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζουν το ελληνικό banking ως αδύναμο κρίκο.
Τα διαδραματιζόμενα στο ελληνικό banking μόνο ακραίο προβληματισμό προκαλούν.
Με βάση πολύ σοβαρές ενδείξεις φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρύτερο πολιτικό σχέδιο για να επιβάλλουν νέα πιστωτική γραμμή ECCL οπότε για πολλοστή φορά χρειάζονται ένα θύμα, το κλασσικό θύμα τις τράπεζες.
Η ΕΚΤ θα διεξάγει stress tests τον Φεβρουάριο 2018 τα οποία και θα ανακοινώσει Μάιο 2018.
Θα πραγματοποιηθούν με τις παραδοχές του 2016 όπου αφορούσαν τις ευρωπαϊκές τράπεζες γιατί τότε δεν είχαν συμμετάσχει οι ελληνικές.
Δηλαδή δεν θα υιοθετηθεί η διαδικασία του 2015 όπου παρουσιαζόταν το κεφαλαιακό έλλειμμα και οι τράπεζες καλούνται να το αναπληρώσουν.
Τα stress tests του 2018 θα πραγματοποιηθούν με παραμέτρους 2016 οπότε δεν θα αναφέρονται κεφαλαιακές ανάγκες.
Ωστόσο όπως συνέβη στην Ιταλία….λίγους μήνες αργότερα πολλές ιταλικές τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με βάση τα capital plans που συνέταξαν.
Όμως όλο αυτό αποτελεί μια διαδικασία.
Η ουσία είναι ότι υπάρχει πολιτικό σχέδιο ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ να επιβάλλουν μια νέα πιστωτική γραμμή μια ECCL πιστωτική γραμμή στην Ελλάδα και η φόρμουλα για να πετύχουν το σχέδιο αυτό είναι οι τράπεζες που εμφανίζονται ξανά αδύναμος κρίκος.
Με βάση ενδείξεις εφόσον χρειαστούν 5 με 5,5 δισεκ. νέα κεφάλαια θα κληθούν να ανακεφαλαιοποιηθούν ωστόσο η διαδικασία αυτή θα φέρει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα μιας ECCL πιστωτικής γραμμής.
Το σχέδιο είναι η Ελλάδα να μην έχει καθαρή έξοδο από τα μνημόνια συν τοις άλλοις γιατί υπάρχουν πλείστοι λόγοι…τραπεζικοί.
Πως χωρίς μνημόνιο μετά τον Αύγουστο του 2018 οι τράπεζες θα υλοποιήσουν τις ΑΜΚ;
Τι θα συμβεί με το ELA, τα collaterals και το Waiver;
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι με το ΔΝΤ να πιέζει προς μια κατεύθυνση, το FDP να συμμετέχει στην νέα γερμανική κυβέρνηση και οι αγορές να βλέπουν καταιγίδες να πλησιάζουν είναι ξεκάθαρο ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι για τις ελληνικές τράπεζες.
Για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζουν το ελληνικό banking ως αδύναμο κρίκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης