Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΔΝΤ για stress tests ελληνικών τραπεζών: Αναμένουμε ότι το ζήτημα θα επιλυθεί ικανοποιητικά και σύντομα

ΔΝΤ για stress tests ελληνικών τραπεζών: Αναμένουμε ότι το ζήτημα θα επιλυθεί ικανοποιητικά και σύντομα
Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι μέχρι την Παρασκευή (29/9) αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το ΔΝΤ στην οποία θα κάνει πίσω στο θέμα των AQR
«Αναμένουμε ότι το ζήτημα των stress tests θα επιλυθεί ικανοποιητικά και σύντομα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών για το θέμα των stress tests των ελληνικών τραπεζών.
To bankingnews έγκαιρα έχει αναφέρει ότι υπάρχει συμβιβασμός μεταξύ ΔΝΤ και ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες.
Έχουν συμφωνήσει ότι δεν θα υλοποιηθούν AQRs αλλά οι έλεγχοι που ήδη πραγματοποιούνται θα προσεγγίσουν το αποτέλεσμα των AQRs.
Υπενθυμίζεται ότι εκ των βασικών στελεχών της ΕΚΤ ο B. Coeure είχε αναφέρει ότι δεν χρειάζονται AQRs στις ελληνικές τράπεζες...αλλά θα πρέπει να δωθούν απαντήσεις στις ανησυχίες του ΔΝΤ για τις ελληνικές τράπεζες.
Με βάση τους ελέγχους TAR, IFRs 9 και stress tests θα μπορούσε να προκύψει μια ζημία 7 δισεκ. αλλά το τελικό ύψος των κεφαλαιακών αναγκών θα μπορούσε να είναι και 50% χαμηλότερο.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το συγκεκριμένο θέμα ανέφερε ότι "μέχρι την Παρασκευή (29/9) θα ξέρετε την τελική λύση για το πως θα γίνουν τα stress tests.
"Tα stress tests θα γίνουν ταυτόχρονα για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες", είπε ο κ. Τσακαλώτος αλλά τα αποτελέσματα για τις ελληνικές τράπεζες θα εκδοθούν πριν από την ολοκλήρωση του γ΄προγράμματος διάσωσης που ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018.
Ο SSM θα βγάλει τα αποτελέσματα νωρίτερα".
Όσον αφορά τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για τα AQR ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "δεν χρειάζονται AQR για τις ελληνικές τράπεζες.
Δεν χρειάζεται μεγαλύτερη εποπτεία.
Οι ελληνικές τράπεζες είναι σε καλή θέση".
Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι μέχρι την Παρασκευή (29/9) αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το ΔΝΤ στην οποία θα κάνει πίσω στο θέμα των AQRs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης