Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί η Sabine Lautenschläger (αντιπρόεδρος SSM και μέλος της ΕΚΤ) ανέφερε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν 30 δισ

Γιατί η Sabine Lautenschläger (αντιπρόεδρος SSM και μέλος της ΕΚΤ) ανέφερε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν 30 δισ
Οι έλληνες τραπεζίτες άκουγαν με προσοχή όσα έλεγε η Sabina Lautenschläger η οποία δεν δίστασε να πει  ότι στην διαχείριση των προβληματικών δανείων και στην στρατηγική μείωσης των NPLs….οι επιδόσεις είναι πολύ μέτριες
Η Sabine Lautenschläger είναι μέλος της ΕΚΤ και αντιπρόεδρος του SSM ενώ στο πρόσφατο παρελθόν ήταν αντιπρόεδρος της Bundesbank.
Θεωρείται ως τεχνοκράτης πολύ αξιόλογη και γνώστης των τραπεζικών δεδομένων στην Ευρώπη ενώ απηχεί την γνήσια πολιτική σκέψη της Γερμανίας.
Η Sabine Lautenschläger είχε συναντήσει πρόσφατα τους έλληνες τραπεζίτες.
Στην συνάντηση αυτή ανέφερε "δεν κατανοούμε γιατί το ΔΝΤ επιμένει στα AQRs, δεν θα χρειαστούν AQRs οι ελληνικές τράπεζες.
Όπως επίσης δεν κατανοούμε πως το ΔΝΤ προεξόφλησε ότι θα χρειαστούν 10 δισεκ. και αυτά ίσως να μην επαρκούν»
Εκείνη την στιγμή ζητάει από ένα σύμβουλο της να την ενημερώσει για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών.
Πόσα προβληματικά ανοίγματα έχουν οι τράπεζες στην Ελλάδα ρώτησε η Sabine Lautenschläger;
Περίπου 100 δισεκ. ευρώ ήταν η απάντηση.
Πόσες συνολικές προβλέψεις έχουν διενεργήσει;
Περίπου 55 δισεκ. ήταν η απάντηση.
Πόσο αξίζουν τα δάνεια που πωλούνται;
Περίπου 20% της ονομαστικής αξία στην Ιταλία ήταν η απάντηση από τους παρευρισκομένους.
Άρα τόνισε η Sabina Lautenschläger οι ελληνικές τράπεζες για να καθαρίσουν πλήρως τους ισολογισμούς τους χρειάζονται ακόμη 30 δισεκ. ευρώ νέα κεφάλαια.
Αυτό το ξέρουμε με ένα απλό υπολογισμό, όμως το ΔΝΤ πρέπει να λάβει υπόψη ότι η διευθέτηση των προβληματικών δανείων είναι μια σταδιακή διαδικασία".
Οι έλληνες τραπεζίτες άκουγαν με προσοχή όσα έλεγε η Sabina Lautenschläger η οποία δεν δίστασε να πει στους έλληνες τραπεζίτες ότι στην διαχείριση των προβληματικών δανείων και στην στρατηγική μείωσης των NPLs….οι επιδόσεις είναι πολύ μέτριες και δεν ικανοποιούν την ΕΚΤ.
Ποια είναι η μετάφραση της αναφοράς για τα 30 δισεκ.;
Η Sabina Lautenschläger το ανέφερε περιπαικτικά για το ΔΝΤ ή μέσω της αναφοράς αυτής ήθελε να περάσει ένα μήνυμα ότι η ΕΚΤ γνωρίζει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος;
Να επιταχύνετε την αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων για να πείσετε τις αγορές ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα διαχειρίζονται επαρκώς το πρόβλημα» κατέληξε η Sabina και οι έλληνες τραπεζίτες αποχώρησαν....προβληματισμένοι.

Υποσημείωση

Οι πληροφορίες του κειμένου αυτού δεν προέρχονται από τους έλληνες τραπεζίτες που δεν επιβεβαιώνουν αυτή την δήλωση της αξιωματούχου της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης