Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ενώ όλοι κατηγορούν το ΔΝΤ για τα 10 δισ των ελληνικών τραπεζών η ΕΚΤ προβλέπει ότι χρειάζονται 30 δισ

Ενώ όλοι κατηγορούν το ΔΝΤ για τα 10 δισ των ελληνικών τραπεζών η ΕΚΤ προβλέπει ότι χρειάζονται 30 δισ
H EKT έχει πολύ δυσμενέστερη εκτίμηση για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών
Ενώ όλοι έχουν εστιαστεί στις αρνητικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τις ελληνικές τράπεζες, την επιμονή για AQRs, δηλαδή ελέγχους ποιότητας στοιχείων ενεργητικού και στα 10 δισ κεφάλαια που απαιτούνται, η έκπληξη και μάλιστα η πολύ αρνητική έκπληξη, προέρχεται από την ΕΚΤ και τον SSM...
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το bankingnews τελικά ο πιο απαισιόδοξος για τις ελληνικές τράπεζες δεν είναι το ΔΝΤ αλλά η ΕΚΤ...
Συγκεκριμένα η Sabine Lautenschläger, μέλος της ΕΚΤ και αντιπρόεδρος του SSM και αντιπρόεδρος της Bundesbank στο πρόσφατο παρελθόν, ανέφερε στους Έλληνες τραπεζίτες σε συνάντηση που είχε ότι: "δεν κατανοούμε γιατί το ΔΝΤ επιμένει στα AQRs, δεν θα χρειαστούν AQRs οι ελληνικές τράπεζες.
Ωστόσο,  για να καθαρίσουν πλήρως τους ισολογισμούς τους χρειάζονται ακόμη 30 δισεκ. ευρώ νέα κεφάλαια.
Η Sabine Lautenschläger δεν είναι σαφές γιατί ανέφερε τα 30 δισ. πραγματικών κεφαλαικών αναγκών στις ελληνικές τράπεζες, ή απλά ήταν μία λεκτική υπέρβαση.
Παρ' 'ολα αυτά το γεγονός ότι το κορυφαίο στέλεχος της ΕΚΤ επικαλέστηκε ότι οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται 30 δισ. αποδεικνύει ότι οι εποπτικές αρχές έχουν γνώση της πραγματικής κατάστασης των ελληνικών τραπεζών.
Ανεξαρτήτως πως ελέγχθησαν τα 30 δισ., η πραγματικότητα είναι ότι είναι πολύ περισσότερα, τριπλάσια από την εκτίμηση του ΔΝΤ για τις ελληνικές τράπεζες.
Αποδεικνύεται ότι ενώ όλοι επιτίθενται στο ΔΝΤ η ΕΚΤ έχει χειρότερη εικόνα για τις ελληνικές τράπεζες...
Προφανώς δε θα χρειαστούν 30 δισ νέα κεφάλαια οι ελληνικές τράπεζες, όμως όλοι καταλαβαίνουν ότι οι αρμόδιες αρχές εποπτίας των τραπεζών έχουν σφαιρική γνώση της ελληνικής πραγματικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης