Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νέα δεδομένα από την επιστολή Φραγκιαδάκη για το ΛΕΠΕΤΕ - Δεν είναι λογαριασμός αλλά Επικουρικός Οργανισμός

Νέα δεδομένα από την επιστολή Φραγκιαδάκη για το ΛΕΠΕΤΕ - Δεν είναι λογαριασμός αλλά Επικουρικός Οργανισμός
Η επίκληση του κ. Φραγκιαδάκη που στέλνει συνταξιούχους και εργαζόμενους στο ΕΤΕΑΕΠ-Οι αντιδράσεις των εργαζομένων και η προγραμματισμένη συνάντηση
Ανεβαίνει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης μεταξύ εργαζομένων-συνταξιούχων και διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας μετά τη νέα χθεσινή (28/9) επιστολή Φραγκιαδάκη προς τους Συλλόγους Εργαζομένων και συνταξιούχων της Τράπεζας.
Ο επικεφαλής της ΕΤΕ καλεί σε συνάντηση τους εκπροσώπους διατυπώνοντας πλέον γραπτώς την πρόταση να μεταφερθούν όλοι οι συνταξιούχοι στο ΕΤΕΑΠ και να ασφαλίζονται όλοι οι εν ενεργεία υπάλληλοι επίσης στο ΕΤΕΑΕΠ υποσχόμενος ταυτόχρονα ότι θα συμβάλει στη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου που θα δίνει επιπλέον σύνταξη χωρίς να κινδυνεύει η βιωσιμότητα της τράπεζας και υπό την προϋπόθεση της λήψης έγκρισης από το ΤΧΣ και τον SSM.
Ωστόσο ο κ. Φραγκιαδάκης πραγματοποιεί έναν ελιγμό σε σχέση με την προηγούμενη επιστολή του που είχε σταλεί στις 28/07/2017 (στη νέα επιστολή του εκ παραδρομής αναφέρεται ότι η προηγούμενη επιστολή εστάλη στις 28/08/2017) ισχυριζόμενος ότι ο ΛΕΠΕΤΕ είναι Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης ενώ στην προηγούμενη επιστολή του ανέφερε πως ο ΛΕΠΕΤΕ αποτελεί λογαριασμό πρόγραμμα καθορισμένων εισφορών.
Η νέα προσέγγιση του επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς αν ο ΛΕΠΕΤΕ χαρακτηριστεί Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης τότε μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει τη μεταφορά μη βιώσιμων Οργανισμών στον φορέα υποχρεωτικής ασφάλισης  που έχει την εγγύηση του δημοσίου.
Η προσέγγιση αυτή ανέβασε το θερμόμετρο χθες στη σύσκεψη που είχαν τα σωματεία και οι συνταξιούχοι της Τράπεζας όπου διατυπώθηκε η πρόταση να μην προσέλθει κανένας στη συνάντηση που ζητά κ. Φραγκιαδάκης αλλά τελικά ελήφθη η συμβιβαστική απόφαση να προσέλθουν να ακούσουν την πρόταση της διοίκησης και εν συνεχεία να κινηθούν νομικές διαδικασίες εφ  όσον αυτό κριθεί σκόπιμο.
Κύκλοι των εργαζομένων ανέφεραν ότι η τακτική Φραγκιαδάκη είναι να φορτώσεις μέρος των υποχρεώσεων που έχει προς το ΛΕΠΕΤΕ στο ελληνικό δημόσιο και το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα ενώ από την άλλη πλευρά η διοίκηση της Τράπεζας εμφανώς επισημαίνει την απειλή για τη βιωσιμότητα της τράπεζας.
Η συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων και των συνταξιούχων με τον επικεφαλής της Εθνικής αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ






Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης