Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Reuters: Η ΕΚΤ θα μπορούσε να στηρίξει την Ελλάδα αγοράζοντας τα ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας

Reuters: Η ΕΚΤ θα μπορούσε να στηρίξει την Ελλάδα αγοράζοντας τα ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας
Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει αυτό το ενδεχόμενο 
H EKT θα μπορούσε να αγοράσει καλυμμένα ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο του προγράμματος αγορών assets, παρέχοντας έμμεση στήριξη προς την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με πηγές από τον χρηματοοικονομικό κλάδο που επικαλείται το Reuters.
Η Εθνική αυτή την εβδομάδα πούλησε 750 εκατ. ευρώ καλυμμένων ομολόγων που ενδέχεται να είναι τα πρώτα ομόλογα από ελληνικό εκδότη που μπορεί να αγοράσει η ΕΚΤ.
Το Reuters επισημαίνει ότι πολλές άλλες ελληνικές τράπεζες αναμένεται να εκδώσουν καλυμμένα ομόλογα τις επόμενες εβδομάδες τα οποία θα μπορούσαν επίσης να είναι επιλέξιμα για το πρόγραμμα της ΕΚΤ.
Μέχρι στιγμής, όμως, η ΕΚΤ έχει αρνηθεί να αγορά ελληνικά ομόλογα λόγω των προγραμμάτων διάσωσης.
«Δεν φαίνεται ότι η ΕΚΤ έχει αγοράσει αρχικά τέτοια ομόλογα από την Εθνική Τράπεζα, αλλά τραπεζικές πηγές λένε ότι ενδέχεται να το κάνει μετά την αξιολόγηση τους» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Η ΕΚΤ δεν έχει ειδικά κριτήρια για το ποιο ομόλογα είναι επιλέξιμα για το πρόγραμμα και ποια όχι, αλλά οι τραπεζίτες και οι νομικοί που δούλεψαν για την έκδοση πιστεύουν ότι τα ομόλογα είναι επιλέξιμα» δήλωσε ένας τραπεζίτης.
Ωστόσο, εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει.
Ο Michael Spies της Citigroup εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ελληνικά καλυμμένα ομόλογα, μεταξύ αυτών και της Εθνικής, θα μπορούσαν να είναι επιλέξιμα για το πρόγραμμα της ΕΚΤ.
«Θα μπορούσαν να επιτραπούν οι αγορές κάποιων ελληνικών καλυμμένων ομολόγων από την ΕΚΤ στο πλαίσιο του προγράμματος της.
Κατά συνέπεια αυτό θα μπορούσε να είναι ένας υποστηρικτικός παράγοντας για την έκδοση» είπε ο αναλυτής της Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης