Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μειώστε το έλλειμμα για να αλλάξει η ψυχολογία των επενδυτών προτείνει ο Τ. Κολλίντζας – Τι λέει για τα deals στις τράπεζες

tags :
 Μειώστε το έλλειμμα για να αλλάξει η ψυχολογία των επενδυτών προτείνει ο Τ. Κολλίντζας – Τι λέει για τα deals στις τράπεζες
Για να αλλάξει η αρνητική ψυχολογία στην κοινωνία και να μεταστραφεί το κλίμα στις αγορές η Ελλάδα  θα πρέπει να πείσει ότι μπορεί να μειώσει τα ελλείμματα της αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Proton bank Τρύφων Κολλίντζας στο www.bankingnews.gr....
Σε ερώτηση για το αν διαβλέπει deals στον κλάδο απάντησε ότι στην Ελλάδα δύσκολα μπορεί να υλοποιηθούν συμφωνίες μεταξύ των τραπεζών.
Οι τράπεζες ακόμη μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα και όσο οι διοικήσεις διαπιστώνουν ότι μπορούν να συνεχίσουν υπό αυτό το καθεστώς δεν θα επιδιώξουν deals.
Συγχωνεύσεις και εξαγορές θα υπάρξουν μόνο αν κάποια τράπεζα στο μέλλον υποχρεωθεί να ενταχθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Για να μην κρατικοποιηθεί θα αναζητήσει συμμαχία  αλλά τέτοιες συμφωνίες στον κλάδο θα είναι deals ανάγκης και δεν είναι σαφές αν θα δημιουργήσουν  προστιθέμενη αξία στην κοινωνία υπό τέτοιες συνθήκες.
Για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τόνισε ότι θα πρέπει να αποτελεί ύστατο μέτρο και θα πρέπει να αξιοποιηθεί με φειδώ.
Σε αυτή την συγκυρία που βιώνει ο τόπος προφανώς χρειάζονται έργα πειστικά.
To κλειδί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για την υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας αλλά και των δεσμεύσεων της Ελλάδος προς την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι η μείωση των ελλειμμάτων και εικόνα για το πώς εξελίσσεται το έλλειμμα δεν μπορεί να υπάρξει νωρίτερα από την πάροδο ορισμένων μηνών.  
Αν αρχίσει να μειώνεται το έλλειμμα είναι ξεκάθαρο ότι οι επενδυτές στο εξωτερικό και η κοινωνία στην Ελλάδα θα καθησυχαστούν.
Στην ερώτηση αν διαβλέπει επιπτώσεις από την ύφεση στην οικονομία στον τραπεζικό κλάδο ανέφερε ότι είναι προφανείς οι επιδράσεις, η  κερδοφορία μειώνεται δραστικά και τα NPLs αυξάνονται απόρροια του φαινομένου  της ύφεσης της οικονομίας.
Για τις καταθέσεις έχει επέλθει σταθερότητα μετά τις εκροές;
Ο κ Κολλίντζας ανάφερε ότι υπήρξε μια πίεση αλλά φαίνεται η κατάσταση να σταθεροποιείται.
Στην Proton bank δεν παρατηρήσαμε ουσιαστικές μεταβολές οι καταθέτες μας είναι σταθεροί που έρχονται στην τράπεζα γιατί ζητούν συγκεκριμένα πράγματα.
Η Proton bank εξετάζει εξαγορές;
Η Proton bank στόχος είναι να μετεξελιχθεί σε μια πιο διεθνοποιημένη τράπεζα στο investment και private banking και ως εκ τούτου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά ακόμη και οι εξαγορές.
Θέλουμε να αλλάξουμε την τράπεζα, να μεγαλώσουμε τον όμιλο και αυτή θα είναι η προτεραιότητα μας κατέληξε.


Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης