Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Άλμα 3,81% στο ΧΑ και στις τράπεζες...που πλησιάζουν κρίσιμα τεχνικά σημεία - Σε άνοδο το ευρώ 1,23 δολ. και το spread 573 μ.β.

Άλμα 3,81% στο ΧΑ και στις τράπεζες...που πλησιάζουν κρίσιμα τεχνικά σημεία  - Σε άνοδο το ευρώ 1,23 δολ. και το spread 573 μ.β.
(upd8)Επιχείρησε να διασπάσει τα κρίσιμα τεχνικά σημεία των 1550 μονάδων αλλά έκλεισε τελικά στις 1540 μονάδες με άνοδο 3,81%. Το ΧΑ βρίσκεται σε κρίσιμα τεχνικά σημεία  καθιστώντας τα τρέχοντα επίπεδα καθοριστικά για την διαμόρφωση της βραχυχρόνιας τάσης.
Το ΧΑ κινήθηκε  μεταξύ 1530 με 1552 μονάδες πλησιάζοντας  κρίσιμα τεχνικά σημεία όπως και το ευρώ το οποίο αρχικά διαπραγματευόταν στα  1,2170  δολάρια τα οποία τα έσπασε και κινείται στα 1,23 δολάρια... Το σημείο κλειδί τα 1,2340 δολάρια που αν διασπασθούν θα οδηγήσουν το ευρώ πάνω από τα 1,24 δολάρια.
Τα τεχνικά σημεία που βρίσκονται οι αγορές αν δεν διασπαστούν θα οδηγήσουν σε νέα πτώση το ΧΑ. Με βάση όλες τις ενδείξεις το ΧΑ τεστάρει τεχνικά σημεία και είναι πιθανό μέσα στις επόμενες 4-8 μέρες να έχει υπάρξει νέα διόρθωση η οποία ίσως επαναφέρει σε χαμηλότερα επίπεδα  τον γενικό δείκτη.
Βραχυπρόθεσμα πάντως ρόλο έχει διαδραματίσει για την άνοδο στο ΧΑ οι θετικότερες εκτιμήσεις που διατυπώνονται για την Ελλάδα αλλά και τα σχετικά θετικά σχόλια της τρόικας για την οικονομία.
Εν μέσω κλίματος γενικότερης αισιοδοξίας, καθώς ολοένα και αυξάνονται οι ενδείξεις για εδραίωση της παγκόσμιας ανάκαμψης, με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Στο +1,98% ο γαλλικός CAC και στο +1,28% ο γερμανικός DAX.
Μικρότερα από τα άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα κέρδη του FTSE 100 στο Λονδίνο. Ο βρετανικός δείκτης έκλεισε στο +0,75%. Βαρίδι η BP, η μετοχή της οποίας βρέθηκε να χάνει έως και 10%, καθώς η αγορά ανησυχεί για το ποσό που αναμένεται να ζητήσουν οι ΗΠΑ από την εταιρεία ως αποζημίωση για την τεράστια οικολογική καταστροφή.
Με κέρδη 1,24% έκλεισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600.
Σημαντικά είναι τα κέρδη που καταγράφονται και στη Wall Street.
Ανάλογα και ο DAX στις 6100 μονάδες πολύ κρίσιμο τεχνικό σημείο που αν διασπαστεί αποφασιστικά  μπορεί να οδηγήσει στις 6250 μονάδες.
Το ΧΑ κινήθηκε σήμερα  στον απόηχο της επιχειρούμενης αλλαγής κλίματος ωστόσο απαιτείται ακόμη μεγάλη προσοχή καθώς τεχνικά τα σημεία αντίστασης του δείκτη  ενέχουν κινδύνους.
Αν διασπαστούν θα οδηγήσουν οριακά στις 1600 μονάδες ή λίγο υψηλότερα.
Αν δεν διασπαστούν θα κινηθεί εκ νέου καθοδικά το ΧΑ.
Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι μετά από καιρό υπάρχουν κάποιες δειλές εντολές αγοράς από ξένους αλλά πολύ περιορισμένες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Citigroup προβαίνει σε επιλεκτικές εντολές αγοράς ενώ κινητικότητα υπάρχει και από άλλα θεσμικά χαρτοφυλάκια στο Λονδίνο ωστόσο οι κινήσεις τους είναι πολύ μεθοδικές και με σχετικά μικρούς όγκους.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγω για κινητικότητα και από την Barclays Capital αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν κινείται για δικά της χαρτοφυλάκια ή πελατών της.
Η Εθνική βρίσκεται πάνω από τα 10 ευρώ στα 10,25 ευρώ  με την κεφαλαιοποίηση εκ νέου πάνω από τα 6 δις ευρώ. Πάνω σε κρίσιμα τεχνικά σημεία η μετοχή.
Η Alpha bank σταθερά πάνω από τα 4,75 ευρώ έχοντας σπάσει το κρίσιμο τεχνικό σημείο των 4,5 ευρώ αλλά βρίκοντας αντιστάσεις στα 4,8 ευρώ. 
Στα ομόλογα αρχικά το spread κινήθηκε σταθεροποιητικά και εν συνεχεία εκδηλώθηκαν πωλήσεις στις 573 μονάδες βάσης έκλεισε τελικά με όγκο 74 εκατ ευρώ.
Στις χώρες της Νοτίου Ευρώπης τα spreadς κινούνται  σταθεροποιητικά. Τα  CDS στην Ελλάδα στις 740 μονάδες βάσης κινούνται οριακά ανοδικά,  Πορτογαλία στις 295 μονάδες βάσης.
Το ευρώ διαπραγματευτόταν  πάνω σε κρίσιμα τεχνικά σημεία τα 1,2170 δολάρια τα οποία και έσπασε για να βρεθεί στα 1,23 δολάρια.

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης