Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι λένε οι ξένοι στους έλληνες τραπεζίτες – Πως αντιμετωπίζουν την Ελλάδα Αμερικανοί και Ευρωπαίοι

    Τι λένε οι ξένοι στους έλληνες τραπεζίτες – Πως αντιμετωπίζουν την Ελλάδα Αμερικανοί και Ευρωπαίοι
Πυκνώνουν τις επαφές τους οι έλληνες τραπεζίτες με ξένους διαχειριστές χαρτοφυλακίων εκπροσώπους funds και επενδυτικών τραπεζών.
Αυξάνονται οι επαφές στο Λονδίνο και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και πλέον αρχίζει να σκιαγραφείται η στάση των ξένων για την Ελλάδα.
Παραδόξως οι αμερικανοί επενδυτές έχουν καταστεί πιο θετικοί για την Ελλάδα ωστόσο έμφαση δίνουν στα project finance....
Οι αμερικανοί διαβλέποντας ότι ανοίγει ο χορός των αποκρατικοποιήσεων ουσιαστικά έγιναν θετικότεροι υπό την έννοια ότι ποντάρουν να αναλάβουν τον ρόλο του αναδόχου.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό βλέπουν ευκαιρίες.
Έτσι εξηγείται γιατί αίφνης έχει αλλάξει η στάση των αμερικανών για το ελληνικό χρηματιστήριο και την ελληνική οικονομία.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι μέσω αξιωματούχων έχει περάσει το μήνυμα στους αμερικανικούς επενδυτικούς οίκους ότι αν θέλετε δουλειές στην Ελλάδα αλλάξτε τακτική.
Οι αμερικανοί επίσης είναι διατεθειμένοι να κλείσουν δουλειές με ελληνικές τράπεζες για εκδόσεις ABS και άλλα.
Σε αντίθεση με τους αμερικανούς οι ευρωπαίοι είναι πιο συντηρητικοί.
Funds στο Λονδίνο και στην Γερμανία αναφέρουν στους έλληνες τραπεζίτες ότι η αγορά είναι μεν ελκυστικά αλλά το ρίσκο παραμένει υψηλό.
Κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος επισημαίνει ότι οι ευρωπαίοι λόγω και των προβλημάτων της κρίσης των ελλειμμάτων τηρούν στάση αναμονής για την Ελλάδα.
Πρώτα θα καταλαγιάσει ο προβληματισμός για τα ελλείμματα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη και εν συνεχεία θα αξιολογήσουν την επενδυτική τους στρατηγική οι ξένοι επενδυτές.
Οι έλληνες τραπεζίτες υποστηρίζουν πάντως ότι το ΧΑ θα ανακάμψει ουσιαστικά αν οι ξένοι επανατοποθετηθούν στην αγορά με νέα κεφάλαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης