Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΔΝΤ προς τράπεζες: Συγχωνευτείτε – Οι εγγυήσεις είναι «μαξιλάρι ρευστότητας»

ΔΝΤ προς τράπεζες: Συγχωνευτείτε – Οι εγγυήσεις είναι «μαξιλάρι ρευστότητας»
Ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται για ακόμη μία φορά οι συγχωνεύσεις στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, όπως σημείωσε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Dow Jones Newswires ο Πολ Τόμσεν τονίζει ότι μετά τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας ήρθε η ώρα για το άνοιγμα άλλων κλειστών επαγγελμάτων και την απελευθέρωση στην αγορά ενέργειας, ενώ υπογραμμίζει πως θα ήθελε να δει συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο..
Όσον αφορά την επέκταση των κυβερνητικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες, αναφέρει πως ήταν ιδέα του ΔΝΤ, την οποία περιγράφει ως «μαξιλάρι ρευστότητας».
Εξάλλου, ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των αγορών υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις.
Περαιτέρω, ο Τόμσεν προχωρά και σε πολιτική παρέμβαση, επισημαίνοντας πως θα ήθελε να δει μεγαλύτερη υποστήριξη από τα υπόλοιπα κόμματα στο μνημόνιο συνεργασίας, ενώ δηλώνει εντυπωσιασμένος από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Στη συνέχεια αναγνωρίζει πως το ΔΝΤ υποεκτίμησε την επίδραση των έμμεσων φόρων στον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης