Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το χρηματιστήρια διόρθωσαν βίαια, το ευρώ γκρεμίστηκε, τα spreads στις 800 μ.β. – Αν σήμερα δεν αντιδράσει το ΧΑ απλά προσέξτε….

  Το χρηματιστήρια διόρθωσαν βίαια, το ευρώ γκρεμίστηκε, τα spreads στις 800 μ.β. – Αν σήμερα δεν αντιδράσει το ΧΑ απλά προσέξτε….
Ορισμένα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πρόσφατα μετέβαλλαν το σκηνικό στην Ελλάδα και διεθνώς.
Στην Ελλάδα αρχικά ενώ είχε καλλιεργηθεί μια προσδοκία ένα momentum λόγω των deals στις τράπεζες το ΧΑ ανέκαπτε.
Από τις αρχές Ιουλίου οι ξένοι έστησαν ένα επενδυτικό σχέδιο με επίκεντρο το ΧΑ και συγκεκριμένα λόμπι έτρεξαν την αγορά με την προοπτική των 1850 μονάδων που πολύκυκλοφορούσε στο Λονδίνο.
Όλα πήγαιναν καλώς ορισμένες τράπεζες έδωσαν κέρδη έως 50%...
Ξαφνικά μας προέκυψε το δημόσιο και ο Υπουργός Οικονομικών μεταξύ των άλλων … παρεμπιπτόντως σας ενημερώνω θα υπάρξει και ένας μηχανισμός εγγυήσεων 25 δις ευρώ για τις τράπεζες, αυτό είχε συμφωνηθεί προ καιρού από την Τρόικα.
Η είδηση αιφνιδίασε τους πάντες και από τότε ξεκίνησε η διόρθωση στο ΧΑ, αξιόλογη διόρθωση περί το 10% με 12%.
Και ενώ το εδώ χρηματιστηριακό τοπίο άρχιζε να χαλάει με τους βραχυπρόθεσμους δείκτες να δείχνουν ξεκάθαρα σημάδια πώλησης ήρθε και η απόφαση της FED που τουλάχιστον ήταν τραγική. Έδειξε ότι οι ΗΠΑ έχουν ακόμη σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.
Μετά τις ανακοινώσεις της FED ξεκίνησε μια βίαιη διόρθωση σε όλες τις αγορές. Τα χρηματιστήρια βίαια διόρθωσαν.
Μάλιστα η Societe Generale προέβλεψε πτώση έως 60% μεσοπρόθεσμα στα χρηματιστήρια.
Στα ομόλογα το spread εκτινάχθηκε στις 800 μονάδες βάσης πολύ ανησυχητικό φαινόμενο.
Η απόδοση του 10ετούς Γερμανικού ομολόγου σε ιστορικά χαμηλά στα 2,45% επίσης αρνητική είδηση οι επενδυτές αποστρέφονται το ρίσκο και επενδύουν στα επενδυτικά καταφύγια.
Το ευρώ απλά γκρεμοτσακίστηκε από τα 1,3280 στα 1,2860 δολάρια.
Τα πράγματα είναι απλά πλέον.
Αν το ΧΑ σήμερα Πέμπτη 12 Αυγούστου δεν αντιδράσει θα δώσει σήματα πώλησης και στους μεσοπρόθεσμους δείκτες και αυτό σημαίνει ότι καλό  θα είναι να πάτε στην θάλασσα για μπάνιο και αφήστε το χρηματιστήριο.
Πάντως ας είμαστε ρεαλιστές.
Το κλίμα χάλασε και αυτό που προβληματίζει είναι ο χρόνος της διόρθωσης.
Μην αψηφήσουμε την σημερινή μέρα και μην αψηφήσουμε τους λόγους που το ΧΑ διόρθωσε και τους λόγους που διόρθωσαν τα διεθνή χρηματιστήρια.
Το κλίμα χάλασε και αυτό δεν είναι καλό σημάδι
Αν επιβεβαιωθούν μέσα στους επόμενους 3  μήνες οι απαισιόδοξοι για τις οικονομίες τα υψηλά του ΧΑ και των αγορών τις είδαμε και έρχεται η ώρα να δούμε χαμηλά και ίσως και νέα χαμηλά.
Ωστόσο ας μην βιαστούμε ας περιμένουμε ψύχραιμα την σημερινή μέρα και ας παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την πορεία του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης