Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μηλιάκος : Παραδίδω την ΑΤΕ bank απαλλαγμένη από τα βαρύδια του παρελθόντος

tags :
Μηλιάκος : Παραδίδω την ΑΤΕ bank απαλλαγμένη από τα βαρύδια του παρελθόντος

Αλλαγή σκυτάλης  για τη Διοίκηση της ΑΤΕbank . Ο μέχρι σήμερα Διοικητής κ. Δ. Μηλιάκος σε ομιλία του στην Γ.Σ. των Μετόχων παρουσίασε τα πεπραγμένα της θητείας του στην ΑΤΕbank.
O κ. Μηλιάκος σημείωσε ότι η Διοίκησή του παρέλαβε μια Τράπεζα με αρνητικά ίδια κεφάλαια και πλέον έχει εξελιχθεί σε μία Τράπεζα που απέκτησε εμπορική ταυτότητα, αξιοπιστία και εξωστρέφεια  που μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στον Τραπεζικό ανταγωνισμό απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος.  
Ενδεικτικά σημεία της παρέμβασής του αναφέρονται:
Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €1,2 δισ. που θωράκισε κεφαλαιακά την Τράπεζα, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα και την απρόσκοπτη λειτουργία της.
Στην εφαρμογή του Νόμου των πανωτοκίων, ευνοώντας 64.000 οφειλέτες και κυρίως επαναπροσεγγίζοντας ένα βασικό τμήμα του πελατολογίου της Τράπεζας.
Στις διαγραφές ύψους € 2,15 δισ. και στο δείκτη των μη εξυπηρετούμενων δανείων να πλησιάζει στο μέσο όρο της αγοράς.
Στην ανάληψη στρατηγικού χαρακτήρα πρωτοβουλιών, που απέβλεπαν στον μετασχηματισμό της Τράπεζας, ώστε αυτή να καλύπτει το σύνολο των χρηματοοικονομικών αναγκών του σύγχρονου Έλληνα και να έχει κυρίαρχη θέση της στον αγροτικό τομέα.  
Στην ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του δικτύου της Τράπεζας.
Στην ανάπτυξη της πιστωτικής δυνατότητας της Τράπεζας, στην εδραίωση ισχυρών μηχανισμών σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο και στην ριζική αλλαγή της διάρθρωσης του χαρτοφυλακίου δανείων.
Στην πιστωτική επέκταση που στο 9μηνο του 2009 στους τομείς χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών κινήθηκε τέσσερις φορές πάνω από το μέσο όρο της τραπεζικής αγοράς.
Στην καταβολή των επιδοτήσεων και κάθε είδους κρατικής βοήθειας, καθώς και στη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους στους αγρότες, τα επιτόκια των οποίων κρατήθηκαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Στην επέκταση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη με αγορά μετοχών της AIK Banka Σερβίας και με εξαγορά της MIND BANK Ρουμανίας, η οποία μετονομάστηκε σε  ATEbank Romania.
Στην εξυγίανση των θυγατρικών και στην παράλληλη προσπάθειά για απεμπλοκή της τράπεζας από εταιρίες και οργανώσεις που δεν ανήκουν στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα.
Στην αυτοματοποίηση των εργασιών, την απλοποίηση των διαδικασιών, την αύξηση της παραγωγικότητας, τη συγκράτηση του λειτουργικού κόστους και στην τεχνολογική αναβάθμιση των συστημάτων.
Στην στήριξη των πελατών που λόγω της κρίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ομαλή αποπληρωμή των δανείων τους και στην εφαρμογή ειδικά για τους αγρότες κοινωνικού πακέτου μέτρων, ήδη, από τον περασμένο χρόνο.
Στη δυναμική στήριξη από την πρώτη στιγμή του προγράμματος ενίσχυσης των ΜΜΕ μέσω της ΤΕΜΠΜΕ.
Στην  ανανέωση του προσωπικού, την εξασφάλιση του Ταμείου Συντάξεων και του Επικουρικού και την υλοποίηση υπέρ των εργαζομένων των επιχειρησιακών συμβάσεων.
Στην υιοθέτηση και διεθνή κατοχύρωση του νέου σήματος-λογότυπου, ATEbank,  σε συνδυασμό με την επιτυχή αλλαγή της εταιρικής εικόνας.

Ο κ. Μηλιάκος επεσήμανε ότι οι άδικες επιθέσεις που δέχθηκε μέχρι και την τελευταία στιγμή της θητείας του,  δεν μπόρεσαν να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη και τη στήριξη  των χιλιάδων πελατών, μετόχων και εργαζόμενων της  ΑΤΕbank. Ευχαρίστησε το ανθρώπινο δυναμικό της ΑΤΕbank, χωρίς τη συμβολή του οποίου δεν θα ήταν υλοποιήσιμο το όραμα  για μια Τράπεζα με σύγχρονο πρόσωπο και κάλεσε με τον ίδιο ζήλο να προσπαθήσουν και στο μέλλον, η ΑΤΕbank να ξεπεράσει τον καλύτερο εαυτό της.
Ο κ. Μηλιάκος τελειώνοντας επεσήμανε ότι:
Η στιγμή αυτή, αποτελεί μια κορυφαία στιγμή της προσωπικής και επαγγελματικής μου ζωής. Ελπίζω η πολυετής αφοσίωσή μου στην ΑΤΕbank να έχει συμβάλει στη διαμόρφωση μιας σημαντικής σελίδας στην ιστορία της Τράπεζας που έχει καταγράψει τα αποτελέσματα των προσπαθειών που οδήγησαν την Τράπεζα και τον Όμιλο στη θέση που σήμερα έχει κατακτήσει. Θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς στο νέο Διοικητή κ. Θ. Πανταλάκη και στη νέα Διοίκηση, να επιτύχουν τους στόχους τους, προσθέτοντας και τη δική τους θετική συνεισφορά στα όσα σημαντικά κέρδισαν η Τράπεζα και οι άνθρωποί της μέχρι σήμερα, στη μακρά ιστορική της διαδρομή.»

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης