Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τρ. Κολλίντζας : Τα κέρδη των τραπεζών θα πιεσθούν το 2010

tags :
 Τρ. Κολλίντζας : Τα κέρδη των τραπεζών θα πιεσθούν το 2010
Tο 2010  τα κέρδη των τραπεζών θα πιεσθούν λόγω της δύσκολης κατάστασης της οικονομίας , της μείωσης των εκτάκτων εσόδων αλλά και της γενικότερης αβεβαιότητας που επικρατεί επισημαίνει σε δηλώσεις του στο «Bankingnews.gr» ο Τρύφων Κολλίντζας πρόεδρος της Attica bank.
To 2010 θα είναι μια εξίσου δύσκολη χρονιά προέβλεψε ο πρόεδρος της Attica bank και ζητούμενο για τις τράπεζες θα είναι να καταφέρουν να βελτιώσουν τις επαναλαμβανόμενες πηγές εσόδων τους.
Σε ερώτηση αν διαβλέπει deals στις τράπεζες επισήμανε ότι την επόμενη χρονιά ίσως διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε οι τράπεζες να επιζητήσουν συγχωνεύσεις και εξαγορές.
Η Attica bank με τα επαρκή κεφάλαια που διαθέτει θα εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που θα προκύψει και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα προχωρήσει σε εξαγορά στον χώρο των μικρών τραπεζών.
Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τις τράπεζες με τα νομοσχέδια για τους δανειολήπτες και άλλες παρεμβάσεις είναι προς την σωστή κατεύθυνση;
Ο κ Κολλίντζας επισήμανε ότι όντως ειδικά τα μέτρα που θεσπίζουν ουσιαστικά το πτωχευτικό δίκαιο για τους ιδιώτες έλλειπε από την ελληνική νομοθεσία και κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Attica bank η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα γενικότερα για την οικονομία , ωστόσο αυτά δεν μπορεί να αποδώσουν άμεσα.
Στην ερώτηση για το πώς σχολιάζει την στάση των αγορών επισήμανε ότι απλά οι αγορές κρίνουν με αυστηρότητα τις συνθήκες στην οικονομία και καθήκον της κυβέρνησης είναι να πείσει ότι μπορεί να εγγυηθεί σταθερότητα και σταδιακή βελτίωση των οικονομικών μεγεθών.
Η κατάσταση είναι δύσκολη στην οικονομία αλλά και διαχειρίσημη κατέληξε ο κ Κολλίντζας.


Πέτρος Λεωτσάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης