Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Συνεχίζει τον έλεγχο το Apollo στην Aspis bank – Απέχει ο Ρέστης

tags :
Συνεχίζει τον έλεγχο το Apollo  στην Aspis bank – Απέχει ο Ρέστης
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το Due diligence στην Aspis bank.
Το fund Apollo συνεχίζει να διερευνά με μεθοδικότητα τα οικονομικά στοιχεία της Aspis bank και μάλλον την Τετάρτη θα οριστικοποιήσει αν τελικά θα υποβάλλει οικονομική προσφορά ή όχι.
Όπως έχει ήδη αναφερθεί και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο οικονομικός έλεγχος της Aspis bank  η πλευρά Ρέστη που είχε υποβάλλει προσφορά 65 εκατ ευρώ δεν εμφανίσθηκε που μεταφράζεται ως πάγωμα ή απόσυρση του ενδιαφέροντος από την πλευρά της Aspis bank.
Είναι καταφανές ότι όταν δίδεται η ευκαιρία σε ένα επενδυτή να διενεργήσει οικονομικό έλεγχο και δεν συμμετέχει αυτό μεταφράζεται ως απόσυρση του ενδιαφέροντος.

Το μέλλον της αμκ της Aspis bank

H αύξηση κεφαλαίου της Aspis bank ούτως ή άλλως θα υλοποιηθεί.
Όμως το ζητούμενο είναι αν τελικά υποβάλλει οικονομική προσφορά το Apollo η αύξηση θα καλυφθεί και έτσι θα κλείσουν όλα τα ανοικτά ζητήματα.
Αν όμως το Apollo δεν υποβάλλει δεσμευτική προσφορά τότε είναι αυτονόητο ότι η κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου είναι ζητούμενο.
Η Aspis Πρόνοια δεν μπορεί αν συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου.
Η Commercial Value είναι ερωτηματικό αν τελικά μπορεί να συμμετάσχει ή όχι.
Επίσης μια παράμετρος είναι ότι η αύξηση κεφαλαίου για να καλυφθεί έστω και μερικώς θα πρέπει να υλοποιηθεί σε πολύ δελεαστική τιμή.
Χωρίς στρατηγικό επενδυτή η αύξηση θα πραγματοποιηθεί στα 0,60 ευρώ με στρατηγικό επενδυτή προφανώς και τα δεδομένα μεταβάλλονται σημαντικά.
Στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας θα διαφανεί σε μεγάλο βαθμό αν η αύξηση μπορεί να καλυφθεί και με ποιες προϋποθέσεις.

Πέτρος Λεωτσάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης