Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha: Μπαράζ road shows σε 1300 ξένους για την αμκ

tags :
Alpha: Μπαράζ road shows  σε 1300 ξένους  για την αμκ
Μπαράζ παρουσιάσεων (road shows) σχεδιάζει για την δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου η Alpha bank στις μεγάλες κεφαλαιαγορές του πλανήτη κυρίως σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη ώστε να ενημερώσει διεξοδικά τους 1300 ξένους επενδυτές που ελέγχουν το 42% του μετοχικού κεφαλαίου ώστε να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου.
Οι βασικοί ανάδοχοι ήδη έχουν πραγματοποιήσει μια καλή προετοιμασία ώστε να προσελκύσουν το πλήθος των ξένων επενδυτών. Σημειώνεται ότι η αύξηση κεφαλαίου είναι εγγυημένη από τους αναδόχους οι οποίοι θα λάβουν προμήθεια περίπου το 3% της αύξησης κεφαλαίου δηλαδή περίπου 30 εκατ ευρώ. Είναι γεγονός ότι το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών είναι ζωηρό και αναμένεται σχεδόν καθολική συμμετοχή σε μια αύξηση που όντως εμφανίζει αρκετά ελκυστικούς όρους.

Σημειώνεται ότι η αύξηση των 986 εκατ ευρώ θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 3 νέων μετοχών για κάθε 10 παλαιές στην τιμή των 8 ευρώ. Η αγορά είναι γεγονός ότι τάσσεται θετικά υπέρ της αύξησης κεφαλαίου της Alpha. Οι 1300 ξένοι , οι περίπου 200 με 250 Έλληνες θεσμικοί που ελέγχουν το 9% της τράπεζας και οι περίπου 111 χιλιάδες μικρομέτοχοι που ελέγχουν το 22% του μετοχικού κεφαλαίου σε συντριπτικό βαθμό θα ασκήσουν τα δικαιώματα τους.

Με βάση τα χρονοδιαγράμματα στις 4 ή 5 Νοεμβρίου θα εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου. Μια εβδομάδα αργότερα δηλαδή μεταξύ 10 και 12 Νοεμβρίου θα αποκοπή το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου. Λίγες μέρες αργότερα θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του δικαιώματος το αργότερα στις 16 με 17 Νοεμβρίου για να ολοκληρωθεί προς τα τέλη Νοεμβρίου.

Η αύξηση κεφαλαίου κατά το πιθανότερο θα ολοκληρωθεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Με βάση την σημερινή τιμή 13,60 ευρώ (η προσπάθεια να διατηρηθεί πέριξ των 14 ευρώ η μετοχή είναι προφανής) η νέα τιμή μετά την αποκοπή διαμορφώνεται στα 12,3 ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης