Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Οριστικά ψηφιακό σήμα θα λαμβάνουν από σήμερα 4 εκατ. τηλεθεατές

tags :
Οριστικά ψηφιακό σήμα θα λαμβάνουν από σήμερα 4 εκατ. τηλεθεατές
Οι τηλεθεατές θα πρέπει να ρυθμίσουν τις τηλεοράσεις και τους αποκωδικοποιητές τους, διαφορετικά, ανάλογα με το μοντέλο
Η τηλεόραση σε Αττική, Αργοσαρωνικό, κεντρική και νότια Εύβοια, αλλά και τις δυτικές ακτές των Κυκλάδων, λαμβάνει, από τα ξημερώματα, μόνο ψηφιακό σήμα και έτσι οι 4 κατ. Περίπου τηλεθεατές αυτών των περιοχών θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τις τηλεοράσεις ή τους αποκωδικοποιητές τους.
Πρόκειται για το δεύτερο περιοχικό switch – off, με 11 κέντρα εκπομπής σήματος να περνούν οριστικά στην ψηφιακή εποχή και δύο κέντρα, ο «Υμηττός» και η «Αίγινα», να μεταβαίνουν στις τελικές συχνότητες εκπομπής, που είναι κατοχυρωμένες από το κράτος.
Οι τηλεθεατές θα πρέπει να ρυθμίσουν τις τηλεοράσεις και τους αποκωδικοποιητές τους, διαφορετικά, ανάλογα με το μοντέλο.
Στις τηλεοράσεις με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4 υπάρχει ειδική ρύθμιση στο Menu, που αναφέρεται είτε ως «Αυτόματος Συντονισμός», «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα», ενώ υπάρχει και ο «Χειροκίνητος Συντονισμός» για αποθήκευση των συχνοτήτων, ανάλογα με τις επιθυμίες των τηλεθεατών.
Για τις τηλεοράσεις με εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG-4, στο Menu πρέπει να επιλεγεί η «Εγκατάσταση» και έπειτα να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης