Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Αναμονή τέλος για τους αποφοίτους του 2014 - Πέμπτη 28 Αυγούστου ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Αναμονή τέλος για τους αποφοίτους του 2014 - Πέμπτη 28 Αυγούστου ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων
Η μεγάλη αύξηση των αριστούχων αναμένεται να επιφέρει ενίσχυση των βάσεων εισαγωγής, κυρίως, στα δημοφιλή τμήματα
(upd) Την Πέμπτη 28 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., δίνοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, αν και όχι απαραίτητα ευχάριστο.
Η ευκολία των θεμάτων στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι αριστούχοι κατά 37,3% σε ετήσια βάση, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι αυτό θα επιφέρει άνοδο στις βάσεις εισαγωγής των υψηλόβαθμων δημοφιλών σχολών.
Δυστυχώς, αν τελικά επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις τότε χιλιάδες αριστούχοι θα παραμείνουν εκτός των σχολών πρώτης προτίμησής τους, παρά την επιτυχία τους.
Ειδικότερα, αύξηση αναμένεται στις βάσεις των Πολυτεχνικών Σχολών, της Ιατρικής, των Οικονομικών, της Ψυχολογίας, της Νομικής και των Ξένων Φιλολογιών, ιδιαιτέρως δημοφιλών σχολών και τμημάτων.
Μεγαλύτερη δυσκολία στην εισαγωγή τους θα αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης 2, καθώς η αύξηση των αριστούχων στη συγκεκριμένη κατεύθυνση ανήλθε σε 53,2% σε ετήσια βάση, με την θετική να ακολουθεί κατά πόδας με αύξηση 50,4%.
Στην τεχνολογική κατεύθυνση 1, μια όχι και τόσο δημοφιλή κατεύθυνση, με μόλις 939 συνολικά υποψηφίους, το ποσοστό των αριστούχων αυξήθηκε κατά 39,6%.
Μικρότερη δυσκολία θα αντιμετωπίσουν οι αριστούχοι της θεωρητικής κατεύθυνσης, καθώς ήταν 8,6% περισσότεροι από το 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης