Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Obama: Θα αναλάβουμε δράση κατά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους - Όλος ο κόσμος είναι ενάντια στο ΙΚ

tags :
Obama: Θα αναλάβουμε δράση κατά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους - Όλος ο κόσμος είναι ενάντια στο ΙΚ
Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε την Πέμπτη στρατιωτική βοήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα έτος για τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση των ανταρτών της Συρίας
'Εκκληση για έναν μεγαλύτερο διεθνή συνασπισμό κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αναμένεται να απευθύνει ο Αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, την προσεχή εβδομάδα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπως δεσμεύτηκε.
"Δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση κατά των τρομοκρατών αυτών στο Ιράκ και τη Συρία", δήλωσε ο Οbama αναφερόμενος στους σουνίτες εξτρεμιστές που έχουν καταλάβει εκτεταμένη εδάφη στις χώρες αυτές. "Ωστόσο αυτή δεν είναι μάχη μόνο της Αμερικής. Δεν είναι η Αμερική κατά του ΙΚ. Είναι οι πάντες στην περιοχή αυτή κατά του ΙΚ. Είναι ο κόσμος κατά του ΙΚ", δήλωσε στην εβδομαδιαία ομιλία του που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο.
"Θα ηγηθούμε του μεγάλου συνασπισμού των χωρών που έχουν ένα όφελος σε αυτή τη μάχη", πρόσθεσε, εκτιμώντας σε τουλάχιστον 40 τον αριθμό των κρατών που έχουν προτείνει να μετάσχουν στη "μεγάλη εκστρατεία" κατά του ΙΚ με την παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης, εξοπλισμού, ανθρωπιστικής βοήθειας και αεροπορικές αποστολές.

Έχοντας αποκλείσει την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων, οι ΗΠΑ υπολογίζουν στους μετριοπαθείς Σύρους αντάρτες για να αντιμετωπίσουν το ΙΚ επί του πεδίου. Για το λόγο αυτό, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε την Πέμπτη στρατιωτική βοήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα έτος για τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση των ανταρτών αυτών.
"Οι ψήφοι αυτοί στέλνουν ισχυρό μήνυμα στον κόσμο: οι Αμερικανοί είναι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουν αυτόν τον κίνδυνο. Και ελπίζω ότι το Κονγκρέσο θα συνεχίσει να εγγυάται ότι οι στρατιώτες μας έχουν αυτά που χρειάζονται για να επιτελούν το έργο τους", κατέληξε ο Obama.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης