Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Coeure (ΕΚΤ): Θα πάρει χρόνο για να αξιολογήσουμε τον αντίκτυπο των μέτρων που έχουμε λάβει - Έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα

tags :
Coeure (ΕΚΤ): Θα πάρει χρόνο για να αξιολογήσουμε τον αντίκτυπο των μέτρων που έχουμε λάβει - Έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα
"Καμία χώρα και κανένας διεθνής οργανισμός δεν ζήτησε από την ΕΚΤ να κάνει περισσότερα,"
Θα μας πάρει χρόνο για να αξιολογήσουμε τον αντίκτυπο των μέτρων που λάβαμε για την τόνωση της οικονομίας, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Benoit Coeuré.
"Θα κρίνουμε τις συνδυασμένες επιπτώσεις των μέτρων, των μέτρων του Ιουνίου και των μέτρων που λάβαμε το Σεπτέμβριο και τότε θα δούμε αν αυτά είναι αρκετά," δήλωσε ο Coeuré στους δημοσιογράφους στο Cairns της Αυστραλίας, μετά το πέρας της συνάντησης της ομάδας των G20.
 "Σε περίπτωση που δεν θα είναι αρκετά τα μέτρα, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να κάνει περισσότερα. Αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς για να πω. "
Οπως μεταδίδει το Bloomberg τον Ιούνιο η ΕΚΤ μείωσε τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, παρουσίασε ένα πρόγραμμα δανεισμού τεσσάρων ετών για τις τράπεζες ενώ δεσμεύτηκε και για την αγορά περιουσιακών στοιχείων.
Η αδύναμη ζήτηση στην πρώτη προσφορά δανείου της ΕΚΤ αυτό το μήνα πυροδότησε εικασίες για το αν χρειάζεται περισσότερη δράση για να επιτευχθεί ο στόχος Προέδρου Mario Draghi για την ενίσχυση του ισολογισμού κατά 3 τρις ευρώ
"Καμία χώρα και κανένας διεθνής οργανισμός δεν ζήτησε από την ΕΚΤ να κάνει περισσότερα," δήλωσε ο Coeuré μετά τη συνάντηση της Ομάδας των G20. Υπήρξε ευρεία υποστήριξη για τα μέτρα που που ήδη έχει ανακοινώσει η Κεντρική Τράπεζα", τόνισε.
Η ΕΚΤ βρίσκεται υπό πίεση προκειμένου να "αναζωογονηθεί" η οικονομία, η οποία παρέμεινε στάσιμη το δεύτερο τρίμηνο και κινδυνεύει να μείνει σε αποπληθωρισμό.
"Αν η ερώτηση είναι αν η ΕΚΤ είναι ικανοποιημένη με τα επίπεδα του σημερινού πληθωρισμού, τότε η απάντηση είναι όχι," είπε ο Coeuré. "Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Έχουμε εντολή σταθερότητας των τιμών, που είναι ο πληθωρισμός να βρ΄σικεται κάτω από 2%. Έτσι, οτιδήποτε κάνουμε είναι προσανατολισμένο στην επίτευξη αυτού του στόχου", ανέφερε χαρακτηριστικά

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης