Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Έρχονται ρυθμίσεις για την πρώτη κατοικία - Το σχέδιο για την αντιμετώπιση των "κόκκινων" στεγαστικών δανείων

Έρχονται ρυθμίσεις για την πρώτη κατοικία - Το σχέδιο για την αντιμετώπιση των
Οι βασικές ρυθμίσεις θα είναι τρεις και κατηγοριοποιούνται σε τρεις τύπους: βραχυπρόθεσμες, μακροπρόθεσμες και οριστικ
Με τρεις διαφορετικού τύπου χρονικού ορίζοντα ρυθμίσεις ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη, θα προχωρήσει η αντιμετώπιση τωβν "κόκκινων" και προβληματικών δανείων ύψους 14,5 δις ευρώ χωρίς όμως να υπάρξει οριζόνται αντιμετώπιση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, η απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία αποτελεί το βασικό προαπαιτούμενο με την τρόικα προκειμένου να πιστούν όσοι κακοπληρωτές αν και έχουν.... δεν πληρώνουν.
Οι βασικές ρυθμίσεις θα είναι τρεις και κατηγοριοποιούνται σε τρεις τύπους: βραχυπρόθεσμες, μακροπρόθεσμες και οριστικές.
Η βραχυπρόθεσμη ρύθμιση, διάρκειας μικρότερης των 5 ετών, θα απαευθύνεται σε δανειολήπτες η οικονομική κατάσταση των οποίων εκτιμάται ότι θα βελτιωθεί και περιλαμβάνει μείωση του επιτοκίου, καταβολή μόνο των τόκων για πέντε χρόνια κ.α.
Η μακροπρόθεσμη ρύθμιση διάρκειας άνω των πέντε ετών θα απαευθύνεται σε δανειολήπτες η οικονομική κατάσταση των οποίων εκτιμάται ότι δεν θα βελτιωθεί - τουλάχιστον αισθητά. Για εκείνους προτείνονται η μόνιμη μείωση του επιτοκίου καθώς και η επιμήκυνση και το σπάσιμο του δανείου σε δύο μέρη, εκ των οποίων το ένα θα παγώσει για 15 χρόνια και ίσως στο τέλος διαγραφεί.
Η τρίτην λύση είναι οριστική και επευθύνεται σε δανειολήπτες που έχουν εγκαταλείψει το δάνειο τους. Για την κατηγορία αυτή προβλέπεται η εθελοντική παράδοση του ακινήτου, το leasing και η ενοικίαση του ακινήτου.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης