Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

ΕΒΕΠ: Πρόγραμμα κατάρτισης 2.500 εργαζομένων

tags :
ΕΒΕΠ: Πρόγραμμα κατάρτισης 2.500 εργαζομένων
Αιτήσεις έως τις 27 Ιανουαρίου 2015
Μέχρι την Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 θα διαρκέσει  η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Επαγγελματική Κατάρτιση, Συμβουλευτική Υποστήριξη, Πιστοποίηση Τεχνικής Ικανότητας 2.500 επαπειλούμενων με ανεργία, εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, κυρίως των βιομηχανικών κλάδων, της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και του Θριάσιου Πεδίου».
Ήδη, από τις  16 Δεκεμβρίου 2014, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), έδωσε στη δημοσιότητα, με ανάρτηση στον ιστοσελίδα του, την πρόσκληση προς τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, κυρίως στη βιομηχανία των περιφερειακών ενοτήτων Πειραιά, Δυτικής Αττικής και Νήσων Αττικής, να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο σχετικό πρόγραμμα.
Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να γίνεται καθημερινά στα γραφεία του ΕΒΕΠ, Λουδοβίκου 1, Πλατεία Οδησσού, στον Πειραιά, μέχρι και την Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015.
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 250 ωρών, με θεωρία και πρακτική άσκηση. Όσοι συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οι «ωφελούμενοί» του, θα εφοδιαστούν με σύγχρονες επαγγελματικές γνώσεις σε 11 τεχνικές ειδικότητες:
- Τεχνικός Συγκολλήσεων και Κοπής Μετάλλων
- Τεχνίτης Ελασματουργός
- Τεχνίτης Σωληνουργός
- Τεχνίτης Εργαλειομηχανών
- Τεχνικός - Συντηρητής Εγκαταστάσεων Αυτοματισμού και Αυτομάτου Ελέγχου
- Τεχνίτης Καθαρισμού μετάλλων (Αμμοβολιστής - Υδροβολιστής)
- Τεχνίτης Ξυλουργός
- Τεχνίτης Ψυκτικός
- Τεχνίτης Μόνωσης
- Τεχνίτης Ικριωμάτων
- Χειριστής κινητών μηχανημάτων - μηχανημάτων Έργου.
Μετά το πέρας της εξειδικευμένης κατάρτισης, θα ακολουθήσουν εξετάσεις Πιστοποίησης Τεχνικής Ικανότητας, μέσα από τις οποίες οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό κατά ISO / IEC 17024 σε μία από τις ειδικότητες της κατάρτισης.
O ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και θα συμμετάσχει στις εξετάσεις για την Πιστοποίησή του, θα λάβει Εκπαιδευτικό Επίδομα 1.750 ευρώ, μικτά.
Η επιλογή των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα γίνει μετά από συγκεκριμένη και απόλυτα διαφανή αξιολόγηση των αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερόμενων.
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα έγγραφα που πρέπει να υποβάλει προς το ΕΒΕΠ κάθε υποψήφιος, η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής, περιλαμβάνονται στη Δημόσια Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής, όπως αυτή είναι δημοσιοποιημένη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης