Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Nοίκιαζε τα σπίτια της χωρίς σήμα ΕΟΤ και χωρίς να τα δηλώνει η σύζυγος του Γ. Βαρουφάκη

tags :
Nοίκιαζε τα σπίτια της χωρίς σήμα ΕΟΤ και χωρίς να τα δηλώνει η σύζυγος του Γ. Βαρουφάκη
O κ. Βαρουφάκης δηλώνει πως δεν έχει καμία σχέση με τα δύο ακίνητα
Μετά τον σάλο που είχε προκληθεί από την πρόσφατη φωτογράφηση του Γιάνη Βαρουφάκη με την σύζυγό του Δανάη Στράτου για το γαλλικό περιοδικό Paris Match, στο σπίτι τους στην Πλάκα, ένα ακόμη δημοσίευμα αναμένεται να συζητηθεί.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα , τόσο το εξοχικό της Αίγινας όσο και η κατοικία στην Πλάκα ενοικιάστηκαν κατά τη διάρκεια της απουσίας του ζεύγους στην Αμερική -πριν την υπουργοποίηση του κ. Βαρουφάκη- για ολιγοήμερες διακοπές σε τουρίστες. Ωστόσο, η ενοικίαση πραγματοποιήθηκε χωρίς προηγουμένως να εκδοθεί η απαιτούμενη εκ του νόμου ειδική άδεια του ΕΟΤ, έτσι ώστε να μπορούν να δικαιολογηθούν και να φορολογηθούν τα σχετικά έσοδα.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κα Στράτου και η μητέρα της Ελένης Πόταγα (διάσημη εικαστικός, επίσης), οι οποίες εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες των σπιτιών, θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει να εκδώσουν την απαραίτητη εκ του νόμου άδεια του ΕΟΤ, ώστε να μπορούν να δικαιολογηθούν και να φορολογηθούν τα όποια έσοδα προκύψουν από αυτήν την ενοικίαση.
Κάτι τέτοιο επισύρει πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.
Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει από την πλευρά του πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση ούτε με το σπίτι της Αίγινας ούτε με εκείνο της Πλάκας.
Στην περίπτωση της εξοχικής βίλας στο νησί του Αργοσαρωνικού, ιδιοκτήτες της είναι η Δανάη Στράτου και ο πρώην σύζυγός της Γιώργος Μομφεράτος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, ενώ το νεοκλασικό διαμέρισμα δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης ανήκει στην πεθερά του, τη διάσημη γλύπτρια Ελένη Πόταγα.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη νομοθεσία, και τα δύο σπίτια -υπενθυμίζεται ότι αυτό της Αίγινας εκμισθωνόταν σύμφωνα με τη Daily Mail έναντι 5.000 ευρώ την εβδομάδα- δεν έφεραν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ, το απαραίτητο δηλαδή πιστοποιητικό που επιτρέπει στον κάθε ιδιοκτήτη να νοικιάζει νόμιμα το ακίνητό του και να δηλώνει τα χρήματα που εισπράττει στην αρμόδια ΔΟΥ. Σημειωτέον ότι η διαδικασία έκδοσης του σήματος του ΕΟΤ δεν κοστίζει πολύ και δεν είναι ούτε χρονοβόρα.
Το γραφείο του υπουργού Οικονομικών απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν φρόντισε η οικογένεια για την έκδοση του Ειδικού Σήματος, συνεχίζει να διαχωρίζει τη θέση του υπουργού και να επιμένει πως δεν έχει καμία ιδιοκτησιακή σχέση με τα δύο ακίνητα.
Μάλιστα, ειδικά για το ακίνητο της Πλάκας στενός συνεργάτης του ανέφερε στην εφημερίδα ότι ο ίδιος ο υπουργός πλήρωνε ενοίκιο στην πεθερά του για να μένει εκεί, ενώ προσθέτει πως μέσα στην εβδομάδα μετακομίζει από την Πλάκα στην Πλατεία Μαβίλη.
«Δεν αποτελούν τα παραπάνω προσωπική μου περιουσία, ούτε όμως και της συζύγου μου πλήρως, ώστε να έχω την κυριότητα και άρα την ευθύνη για αυτά» υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης