Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Πρεμιέρα σήμερα των χειμερινών εκπτώσεων – Θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου

Πρεμιέρα σήμερα των χειμερινών εκπτώσεων – Θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου
Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 15 Ιανουαρίου
Αρχίζουν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις του 2017, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017.
Τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Από φέτος καθιερώνεται και η υποχρεωτική αποδοχή ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, σε ορισμένους κλάδους αρχικά και σταδιακά στο σύνολο των επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι οι επιχειρήσεις που αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές υποχρεούνται από την 1 Φεβρουαρίου του 2017 να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, με σαφή τρόπο που να μην επιδέχεται παρερμηνείας και με αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας αυτής στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο καθώς και ότι σε όσους παραβαίνουν την υποχρέωση αυτή, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης