Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Τι προσφέρουν οι τράπεζες σε λογαριασμούς μισθοδοσίας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε;

   Τι προσφέρουν οι τράπεζες σε λογαριασμούς μισθοδοσίας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε;
Με υψηλά επιτόκια καταθέσεων, έως και 7%, αλλά και μια σειρά από επιπλέον προνόμια σε δάνεια και κάρτες επιδιώκουν οι τράπεζες να δελεάσουν δημόσιους υπάλληλους και συνταξιούχους στους ειδικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας που διαθέτουν. Μάλιστα, καθώς οι τράπεζες αναζητούν ρευστότητα έχουν ανεβάσει τον πήχη των αποδόσεων. Η ΤBank (πρώην Ασπίδα) δίνει επιτόκιο 7% για τα πρώτα 5.000 ευρώ, ενώ αρκετές άλλες προσφέρουν αποδόσεις 5%.


Τι προσφέρουν οι τράπεζες
Συγκεκριμένα, για εκείνους που θα αξιοποιήσουν τους ειδικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας, η Εθνική Τράπεζα προσφέρει απόδοση από το 1ο ευρώ, για λογαριασμό ταμιευτηρίου είτε τρεχούμενο. Επίσης δίνει δικαίωμα υπερανάληψης με πιστωτικό όριο έως 10.000 ευρώ, πιστωτικές κάρτες ευνοϊκό επιτόκιο και δωρεάν συνδρομή για όλη τη διάρκεια του λογαριασμού, έκπτωση στο κυμαινόμενο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων και χαμηλό περιθώριο επιτοκίου στα μη επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια.
Η Emporiki διαθέτει δύο λογαριασμούς μισθοδοσίας με ή χωρίς βιβλιάριο με κλιμακούμενο επιτόκιο και χωρίς ελάχιστο ποσό κατάθεσης. Επίσης η τράπεζα προσφέρει δωρεάν κάρτα ανάληψης μετρητών, κάρτα αναγνώρισης για εύκολη πρόσβαση χωρίς την ανάγκη προσκόμισης βιβλιαρίου στις συναλλαγές και δυνατότητα υπερανάληψης μετρητών με προνομιακό επιτόκιο και μέχρι ένα καθαρό μισθό με ανώτατο ποσό τα 5.000 ευρώ. Επίσης την πιστωτική κάρτα MASTERCARD «Προνόμιο Υγείας» με δωρεάν συνδρομή για 2 χρόνια, ανοικτό δάνειο με δωρεάν συνδρομή για τον πρώτο χρόνο, έκπτωση 20% στα έξοδα όλων των στεγαστικών δανείων, ευνοϊκότερη τιμολόγηση στα στεγαστικά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου και έκπτωση 10% στα έξοδα των καταναλωτικών δανείων (με ή χωρίς εξασφαλίσεις).
Η Eurobank από την πλευρά της διαθέτει προνομιακό επιτόκιο κατάθεσης, από το πρώτο ευρώ, δυνατότητα υπερανάληψης με επιτόκιο μειωμένο κατά 1 μονάδα από το εκάστοτε τρέχον, κάρτα ανάληψης μετρητών για συναλλαγές μέσω ΑΤΜ’s, δωρεάν πάγιες εντολές πληρωμής λογαριασμών καθώς και δωρεάν τραπεζικές συναλλαγές αν στο λογαριασμό υπάρχουν περισσότερα από 3.000 ευρώ.
Η Τράπεζα Κύπρου προσφέρει επίσης 5% για τα πρώτα 5.000 ευρώ και δυνατότητα υπερανάληψης με χρέωση τόκων μόνο για το ποσό της υπερανάληψης και το χρονικό διάστημα που αυτό χρησιμοποιείται. Επίσης έκπτωση 50% στη δαπάνη εξέτασης αιτήματος όλων των καταναλωτικών δανείων και έκπτωση 50% στα έξοδα αξιολόγησης αιτήματος στεγαστικών δανείων, καθώς και πιστωτική κάρτα με δωρεάν συνδρομή και με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο αγορών 9,75%.
Η Marfin Egnatia Bank προσφέρει επίσης επιτόκιο 5% στον λογαριασμό μισθοδοσίας για τα πρώτα 5.000 ευρώ, δυνατότητα άντλησης ενός επιπλέον μισθού/ σύνταξης μέχρι 1.500 ευρώ με ευνοϊκό επιτόκιο, δύο δωρεάν αναλήψεις κάθε μήνα από ATMs άλλων Τραπεζών και δωρεάν πάγιες εντολές για αυτόματη εξόφληση λογαριασμών.
Από την πλευρά του το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προσφέρει επιτόκιο 5% από το πρώτο ευρώ και για ποσά έως 3.000 ευρώ, καθώς και δικαίωμα υπερανάληψης έως 5.000 ευρώ για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών.
Το υψηλότερο επιτόκιο της αγοράς (7%) για τα πρώτα 5.000 ευρώ προσφέρει η Τ-Bank (πρώην Aspis Bank), μαζί με δυνατότητα υπερανάληψης μέχρι δύο μισθών, δυνατότητα απόκτησης πιστωτικής κάρτας με δωρεάν συνδρομή για τον μισθοδοτούμενο, και 30% επιστροφή των τόκων για όλες τις συναλλαγές, έκπτωση μίας μονάδας στο επιτόκιο και 50% έκπτωση στα έξοδα ελέγχου, στα καταναλωτικά δάνεια μισθωτών και 50% έκπτωση στην προμήθεια συμμετοχής, όπου υπάρχει, σε Αμοιβαία Κεφάλαια.
H Attica Bank προσφέρει προνομιακό, κλιμακούμενο επιτόκιο και δίνει τη δυνατότητα λήψης προσωπικών δανείων με μειωμένο επιτόκιο και κάνει εκπτώσεις τα έξοδα δανείων και στα αμοιβαία κεφάλαια.
Η Millennium bank διενεργεί κληρώσεις μεταξύ εκείνων που έχουν λογαρασμό μισθοδοσίας με δώρο 1.000 ευρώ σε 10 τυχερούς κάθε μήνα.
Η Geniki Bank προσφέρει αποδόσεις έως 3% και δυνατότητα υπερανάληψης.
Τέλος η Probank προσφέρει επιτόκιο έως 3% για τα πρώτα 300 ευρώ, ενώ η HSBC δίνει κλιμακωτό επιτόκιο έως 2%.

Γιώργος Θεοδώρου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης