Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

FXCM: Κοντά στη διαμόρφωση σημαντικού πυθμένα για το δολάριο

FXCM: Κοντά στη διαμόρφωση σημαντικού πυθμένα για το δολάριο
Έντονη πτωτική κίνηση για ακόμα μια εβδομάδα σημείωσε το δολάριο, φθάνοντας σε νέα χαμηλά με όλα σχεδόν τα βασικά νομίσματα. Με το ευρώ δοκίμασε τους στόχους που είχαμε ορίσει στην περιοχή του 1,4000.
Οι νέες πιέσεις στο δολάριο οφείλονται κυρίως στις απογοητευτικές ανακοινώσεις για την αγορά εργασίας στην Αμερική την Παρασκευή, καθώς όσοι είχαν πουλήσει έσπευσαν να κλείσουν τις θέσεις τους και όσοι είχαν κατοχυρώσει κέρδη έσπευσαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, προσδοκώντας ότι η FED θα πλημμυρίσει με δολάρια την αγορά στηρίζοντας την οικονομία σε ένα νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης.
Παράλληλα, το ευρώ δεν κινήθηκε σε νέα υψηλά, καθώς οι δηλώσεις του C.Junker για τα υψηλά επίπεδα του ευρώ οδήγησαν σε νέες ρευστοποιήσεις. Από την άλλη, μπορεί η FED να άφησε υπόνοιες ότι θα προχωρήσει σε νέα μέτρα, ωστόσο η άποψη αυτή δεν βρίσκει ομόφωνη απήχηση από τα μέλη του συμβουλίου.
Η αγορά συντηρεί αρκετό καιρό αυτό το σενάριο και μάλλον είναι υπερτοποθετημένη σε αυτό. Με το ευρώ να έχει προσεγγίσει σημαντικές αντιστάσεις στην περιοχή του 1,4030, να έχει ήδη κινηθεί 1400 pips χωρίς διόρθωση και με την περιοχή του 1,4230 πιο πάνω να δείχνει ιδιαίτερα ισχυρή, η ανοδική συνέχεια μάλλον θα είναι περιορισμένη.
Σύμφωνα με τον David Rodriquez, Quantitative Strategist της FXCM στη Νέα Υόρκη, «Ύστερα από την ανακοίνωση των νέων θέσεων εργασίας και την πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Fed για τα επιτόκια την προηγούμενη εβδομάδα, οι κίνδυνοι, από πλευράς οικονομικών στοιχείων, δείχνουν περιορισμένοι για το δολάριο.»
Πρέπει να σημειωθεί πως η ανακοίνωση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed την Τρίτη και ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή προς το τέλος της εβδομάδας ίσως να προκαλέσουν ενδιαφέρον και κάποια έκπληξη στην αγορά. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι ο δεύτερος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης έχει προεξοφληθεί τόσο στο δολάριο, όσο και στα χρηματιστήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης